runosmaenlampo

Runosmäessä saneeraukset hyvässä vauhdissa

Runosmäen Lämpö on 1970-luvun alussa perustettu huoltoyhtiö, joka on alueen kiinteistöjen omistuksessa. Omakustannehintaan pyritään tarjoamaan niin isännöintiä, kiinteistöhuoltoa, siivousta kuin lämpöäkin. Kun kaikki palvelut hankitaan saman katon alta, on hinta tehokkaampi ja jokainen onnistuminen ja epäonnistuminen yhteinen asia.
Vaikka pääosa liikevaihdosta tulee omistavilta tahoilta, tuotetaan palveluita myös muille. Esimerkiksi isännöintiä tarjotaan laajemmallakin alueella kuin pelkästään Runosmäessä. Kiinteistöhuolto sen sijaan toimii pitkälti lähinurkilla, jolloin kohteet ovat lähellä ja palveluiden saatavuus siten nopeaa.

runosmaenlampo2Toimitusjohtaja Juha Kangasniemi kertoo, että Runosmäen alueen 1970-luvulla rakennetuissa taloissa saneeraukset ovat päässeet jo hyvään vauhtiin. Urakointikapasiteettia riittää silti edelleenkin. Kangasniemi toivoo, että asukkaat ymmärtäisivät remonttien koostuvan useista eri osioista. Esimerkiksi linjasaneerauksiin yhdistyy usein paljon muutakin, kuten hissien korjauksia ja lämpöjärjestelmien muutoksia. Myös turvallisuusasiat ja kiinnostus kulutusseurantaan ovat selkeästi lisääntyneet. Remonteista olisikin siksi tärkeää keskustella asukkaiden kanssa rauhassa ja ideoida yhdessä.

Runosmäen Lämmön tavoitteet tulevaisuuden suhteen ovat maltillisia. Kangasniemi myöntää vastuun ja työmäärän isännöintisektorilla kasvaneen, mutta palveluita on silti tarkoitus kehittää edelleen asiakkaiden toiveita vastaaviksi. Haaveena on myös uuden lämmityskeskuksen rakentaminen.