ortkivi_solid_house_300_CMYK

Ruuviperustaminen onnistuu talvellakin

Ortkivi Oy:n tarina sai alkunsa, kun pyöreitä vuosia täyttänyt Matti Tiikkainen sai ystäviltään lahjaksi lipputangon. Miettiessään keinoa, jolla pystyttää tanko tukevasti pihan saviseen maahan, tuli Tiikkainen päätyneeksi ruuvipaalutekniikkaan. Idea osoittautui toimivaksi, ja niin mies lähti kehittämään ruuvipaalua yhä edelleen.

Kyseessä ei ole kuitenkaan täysin uusi innovaatio. – Tsaarin aikaan 1870-luvulla Tammisaaren rautatiesilta tehtiin vastaavalla menetelmällä. Silta on pystyssä edelleen, mutta ruuvipaalutekniikan kehitys keskeytyi lyöntipaalun tultua markkinoille, Ortkivi Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Tiikkainen kertoo.

Ortkivi Oy:n myötä ruuviperustus koki kuitenkin ansaitsemansa toisen tulemisen. Menetelmä soveltuu hyvin haasteellisiinkin kohteisiin, jopa veden alle ja sisätiloihin. Teräksinen paalu voidaan kiertää maahan joko käsin tai koneellisesti ilman että työstä syntyy häiritsevää melua. Ortkivi Oy:n patentoitu tuote toimii mainiosti myös arktisessa rakentamisessa, minkä ovat osoittaneet VTT:n toteuttamat tutkimuksetkin. – Jäätynyt maa ei ole perustukselle mikään este, sillä ruuvipaalu soveltuu talvirakentamiseen myös omakotitalopuolella, Tiikkainen vahvistaa.

Idean levittyä yleiseen tietoon markkinoille on alkanut hiljalleen tulla myös muiden valmistajien kopioita tuotteesta, mutta aidon ja alkuperäisen VTT:n tutkimuksilla ja vuosien kokemuksella siivitetyn ruuvipaalun saa vain Ortkivi Oy:n kautta. Yrityksen Lohjan käsivarastosta löytyy aina peruskokoiset tuotteet, erityismitat hoituvat puolestaan toimitusmyyntinä.