Turun-sähköasentajat.net_2_300_CMYK

Säädä kotisi toimintoja vaikka toiselta puolelta maailmaa

Sähköasennusliike Turun Sähköasentaja.net Oy on perinteisten sähköasennustöiden lisäksi erikoistunut KNX-väylätekniikalla toteutettuihin taloautomaatioratkaisuihin, joita yritys suunnittelee, ohjelmoi ja toteuttaa niin uudis- kuin saneerauskohteissa. Tällä hetkellä työn alla on muun muossa saneeraus Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymälle, jossa Sähköasentaja.net suunnittelee ja ohjelmoi noin 50 hehtaarin alueelle sijoittuvan leirikeskuksen KNX-järjestelmän.

KNX-väylätekniikka on valmistajasta riippumaton järjestelmä, johon löytyy yli 300 eri laitevalmistajaa. Näin eri valmistajien laitteet voidaan sovittaa saumattomasti yhteen ja koota asiakkaalle juuri sellaisen järjestelmän kuin hän haluaa. Järjestelmä toimii väylätekniikalla, jolloin esimerkiksi kaikki painikkeet, liiketunnistimet, hämäräkytkimet ja lämpötila-anturit kulkevat yhden ja saman kaapelin kautta. Itse toiminnot tapahtuvat sähkökeskuksessa, mikä mahdollistaa järjestelmän ohjauksen joko paikallisesti kytkimillä tai vaikkapa netin kautta esimerkiksi älypuhelimella tai tabletilla. – Järjestelmällä voi vaikka toiselta puolelta maailmaa laittaa talon valot päälle tai tarkistaa, onko kotona kaikki kunnossa, yrittäjä Riku Morant hymyilee.

Sertifioituna KNX-partnerina Sähköasentaja.net voi asentaa järjestelmän mihin tahansa kohteeseen missä halutaan säästää energiakulutuksessa. Säästö syntyy esimerkiksi optimoimalla lämmitystä ja valaistusta, mikä tapahtuu helppokäyttöisten taloautomaatiotoimintojen kautta. – Järjestelmään voidaan luoda erilaisia tapahtumaketjuja. Kun tulee kotiin lämmitys käy kovemmalla, valot syttyvät tiettyyn asetukseen ja ilmanvaihto tehostuu vain yhden napin painalluksella. Samoin koti voidaan laittaa lepotilaan kun lähdetään töihin. Taas painamalla nappia voi vaikka aktivoida murtohälytyksen, laskea lämmitystä ja sammuttaa valot, Morant kertoo.
Järjestämme tarvittaessa järjestelmästä kiinnostuneille käyntejä toteuttamiimme KNX-kohteisiin, jolloin asiakas pääsee näkemään järjestelmän ja sen tuomat hyödyt ihan käytännössä mainoslehtien ja myyntipuheiden sijaan.