LVI-Asennus Toivonen Oy tekee putki- ja viemäriasennukset, ilmanvaihtolaitteiden huollot ja vaihdot sekä muut LVI-alan työt Varsinais-Suomen alueella jo toisessa polvessa.

Säästö syntyy suunnittelulla

LVI-Asennus Toivonen Oy tekee putki- ja viemäriasennukset, ilmanvaihtolaitteiden huollot ja vaihdot sekä muut LVI-alan työt Varsinais-Suomen alueella jo toisessa polvessa. Yrityksen erikoisalaan kuuluvat öljypoltinhuollot ja öljykattiloiden vaihdot kymmenien vuosien kokemuksella. Öljyn hinnan ollessa alhaalla yhä useampi päättää vaihtaa uuteen vanhan öljykattilan tullessa tiensä päähän. Edullinen, vaivaton ja toimintavarma lämmitystapa pitää pintansa erityisesti maaseudulla.

Vuonna 1994 yrittäjäksi ryhtynyt Pasi Toivonen jatkaa yhdessä veljiensä kanssa eläkkeelle jääneen isän jalanjäljissä. Pitkä kokemus alalta on opettanut, missä putkiremontin edessä oleva kotitalous tai taloyhtiö useimmiten astuu harhaan. Hän opastaa ennen urakoitsijoiden kilpailutusta ottamaan yhteyttä ammattitaitoiseen LVI-suunnittelijaan. – Kun ulkopuolinen suunnittelija on arvioinut korjaustarpeen, on tarjouspyyntö huomattavasti helpompi jättää. Kilpailutusvaiheessa kukin urakoitsija saattaa arvioida kohteen eri tavoin, jolloin tarjoukset ovat keskenään vertailukelvottomia, Toivonen neuvoo.

Kyrössä sijaitsevan toimipisteen varaston ansiosta varaosat saadaan suoraan hyllystä, mikä säästää aikaa ja asiakkaan hermoja stressaavan putkiremontin edessä. Tämän päivän saneerauksissa käytettävä komposiittiputki on kevyt ja nopea asentaa. Siistin ulkoasun ansiosta valkoinen putki jätetään usein näkyviin. – Kestävä ja syöpymätön komposiittiputki on materiaalina hieman kuparia kalliimpi, mutta ammattilaisen asentamana säästö syntyy pitkän käyttöiän ja vaivattomamman työmäärän myötä, Toivonen tietää.