vesijohtoliikereiman

Säästöä oikealla lämpöinvestoinnilla

Maalämpöjärjestelmien suosio on kasvanut vuosien myötä niiden monipuolisten hyötyjen takia. Kyseessä on erikoinen lämmitysinvestointi, joka maksaa itsensä takaisin ja joka kaiken lisäksi on ekologinen ratkaisu.

Vuonna 1952 perustettu Vesijohtoliike Reiman Oy on pitkäaikainen LVI-osaaja, joka on seurannut alan kehitystä ja osannut mukautua asiakkaiden tarpeisiin. Toimitusjohtaja Matti Kemppainen liittyi yritykseen vuonna 1996 ja kertoo maalämmön nykyään edustavan suurta osaa yrityksen liikevaihdosta.

LVI-insinööri Kemppainen tarjoaa asiantuntevaa palvelua pitkällä kokemuksella ja edustaa toiminnassaan alan huippumerkkejä. Työt tehdään asiakkaan puolesta alusta loppuun, jopa lupa-asioiden kohdalla. Kemppainen selvensi meille, miksi maalämpö on varteenotettava vaihtoehto talon lämmitysjärjestelmäksi.

Miksi maalämpö on hyvä vaihtoehto?

– Raha on usein hyvä konsultti. Maalämpö antaa 70–75 % energiansäästön ja investoinnin takaisinmaksuaika on vain 4–8 vuotta riippuen järjestelmän laajuudesta. Säästöä saa joka tapauksessa sekä lattialämmitys- että patterilämmitystaloissa. Maalämpörakentamiseen yksityisasiakkaat saavat 2400 euroa kotitalousvähennystä per henkilö, joten hankinta on kohtalaisen hyvin sponsoroitu.

– Öljylämmitys on kuin rahan polttamista ja koen vahvasti, että se kannattaisi vaihtaa maalämmitykseen. Talossamme oli aikaisemmin öljylämmitys, joka aiheutti noin 3400 euron käyttökulut per vuosi. Kun asensimme maalämpöpumpun, seurasimme kulutusta mittarilla ja viime vuonna loppusumma oli 730 euroa. Talossamme on 257 neliötä ja patterilämmitys.

Millaisiin kohteisiin maalämpöpumppu voidaan asentaa?

– Sen voi asentaa käytännössä aivan mihin vain; rivitaloihin, kerrostaloihin, tehtaisiin ja liiketiloihin. Turun Avantouimarit tilasi meiltä maalämpöjärjestelmän, joka valmistaa lämmintä käyttövettä muuna aikana kuin käyttöaikana. Näin lämmintä vettä on aina vähintään 1,5 kuutiota varalla. Käsittääkseni tilaaja on ollut erittäin tyytyväinen maalämpöratkaisuunsa. Paasikiven opisto on toinen esimerkki sopivista kohteista. Se on tällä hetkellä suurin hankkeemme, joka sisältää 16 lämpökaivoa ja kaksi maalämpöpumppua. Kohteiden kirjo on todella laaja ja painotan, että maalämpöjärjestelmä sopii kaikille.