lvisgroup

Sähkö- ja lämpötekniikkaa saman katon alta

LVIS Group kuuluu niihin yrityksiin, jotka kokevat talonsisäisen moniosaamisen olevan paras liiketoimintamalli. Yritys onnistui yhdistämään kaksi ydinalaa, minkä jälkeen liikevaihto on kasvanut räjähdysmäisesti ja asiakkaat ovat olleet entistä tyytyväisempiä.

Raision Sähkötekniikka Oy:n toimitusjohtaja ja sähkötöiden johtaja Mikko Laulumaa kertoo sähkö- ja LVI-alan yhdistelmän olevan äärimmäisen hyvä kilpailuetu markkinoilla. Lämpöraisio-toiminimi liitettiin vastikään osaksi sähköteknillistä toimintaa, ja muutos on näkynyt vahvasti Raision Sähkötekniikka Oy:n liikevaihdossa. – Voimme nyt oman henkilökunnan kautta tarjota sekä sähköurakointia ja -suunnittelua että monipuolisia energiaratkaisuja ja lämpötekniikkaa suunnittelusta toteutukseen. LVIS-Group-toiminimi jakautuu kahteen eri toimialueeseen. Sähköraisio toimii sähköurakoinnissa ja vastaavasti Lämpöraisio urakoi energiaratkaisujen puolella. LVIS-Group-toiminimiä käytetään nyt ja tulevaisuudessa yhteisenä nimittäjänä näille toimialueille, joka näkyy myös markkinoinnissa.

– Suunnittelu sujuu nopeasti ja joustavasti, kun voimme istua asiakkaan kanssa saman pöydän ääressä ja keskustella eri ratkaisuista. Pystymme helposti tekemään muutoksia asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja tarjoamamme kokonaisvaltainen palvelu on kaikin puolin kustannustehokas, mikä tietysti on merkittävä asia asiakkaalle. Pyrimme siis asiakastyytyväisyyteen, joka syntyy joustavasta palvelusta ja edullisesta kokonaispaketista.

Ennen sähkötekniikan ja LVI-toiminnan yhdistämistä, Raision Sähkötekniikka Oy tilasi LVI-palvelut ulkopuolelta. Laulumaa toteaa kuitenkin, että molempien alojen in-house -toiminnan on todettu nopeuttavan palvelun saantia, ja tehnyt toiminnasta avoimempaa. – Halusimme tarjota täyden palvelun alusta loppuun saman katon alta. Asiakasrajapinnan kannalta kyseinen toimintamalli on huomattavasti parempi, ja koemme voivamme palvella asiakkaitamme joustavammin.

Hyvien päämiehien erinomaiset tuotteet täydentävät hyvää palvelua. Laulumaa painottaa, että työnlaatu on juuri sitä, mitä asiakas on tilannut. – Teemme mitä lupaamme, ja kertomamme hinta pitää paikkansa. Asiakkaamme ovat tottuneita siihen, että kokonaispaketin arvioitu hinta ei enää projektin toteutuksen myötä kasva.

Laulumaan mukaan yrityksen toiminta on kasvanut räjähdysmäisesti, varsinkin LVI-puolella. – Liikevaihtomme kasvaa tällä hetkellä hyvinkin ripeästi, ja etsimme molemmille toimialoillemme lisää ammattilaisia tiimiimme.

Lisäkasvua odotetaan myös tulevaisuudelta, ja yrityksen tarkoituksena on jatkaa markkinoilla laadukkaana tekijänä. – Katsomme valoisasti tulevaisuuteen, ja kehotan muitakin tekemään samoin. Näinä aikoina ei kannata liikaa uskoa mediaan, vaan panostaa positiiviseen asenteeseen. Nyt näkyy jo positiivisia indikaatioita, joten malttia.