Welldone_solid_house_300_CMYK

Sähkö on turvallisuuskysymys

Vaikka energian säästäminen on nyt trendikästä, sähköliikkeissä käy edelleen kuhina. Sähkötuotteista ja asennuksista ei haluta tinkiä, vaan säästöt kohdistuvat sähkön käyttöön. – Taloautomaatiota halutaan lisätä. Esimerkiksi lämmitystä voidaan ajastaa ja ohjata, kertoo yrittäjä Tero Merisaari Sähköasennukset Welldone Oy:stä. Hän muistuttaa, että sähköasennukset eivät ole oikea kohde säästää. – Siinä voi piillä näkymätön vaara. Sähköasioissa kannattaa käyttää ammattilaista, joka tuntee alan säännöt ja lait.

Mitä vanhemmasta talosta on kyse, sitä suurempia sähköön liittyvät vaarat ovat. Mahdollinen linjasaneeraus kannattaisikin käyttää hyödyksi ja päivittää samalla sähköt. Myös keittiöremontin yhteydessä voidaan lisätä ja siirtää pistorasioita sekä asentaa uudet valaistukset. Epäsuora valaistus ja energiaa säästävät ledit ovat tällä hetkellä suosiossa ja niillä saadaankin luotua kotiin tunnelmaa. On tärkeä kuitenkin muistaa, että lamppujen laatu vaihtelee. – Netissä myydään halpoja kiinalaisia ledejä. Ne eivät välttämättä ole luotettavia, joten turvallisuudesta ei voi mennä takuuseen, Merisaari kertoo. Hän suositteleekin hieman kalliimpia mutta turvallisia, tuttuja merkkejä.

Talonrakentajia Merisaari haluaa muistuttaa toimivasta yhteistyöstä. – On suuri etu kaikille, jos sähkö- ja rakennusliike ovat toisilleen tutut. Rahaa säästyy eikä rakennuttajan tarvitse puuttua projektiin niin paljon.
Sähköasennukset Welldone tekee kaikki sähkötyöt laadulla ja asiakasta kuunnellen. – Kerromme myös mielellämme erilaisista mahdollisuuksista. Sähköstä on moneksi, Merisaari naurahtaa.