mattileppa

Sähkötekniset ratkaisut kaikkiin tarpeisiin

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy omaa erikoisosaamista ja kokemusta sähkösuunnittelun kaikilta osa-alueilta ja suunnittelee monipuolisesti eri rakennuksien sähkötekniset ratkaisut. Osaavat asiantuntijat löytyvät omasta talosta ja ikäjakauma on laaja, jolloin työssä kohtaavat pitkäaikaisten työntekijöiden kokemus ja nuorten tuoreet näkökulmat. Toimitusjohtaja Jarmo Harju on toiminut yrityksessä 42 vuotta ja seurannut alan kehitystä. Energiatehokkuus on noussut vahvasti kartalle ja Harjulta löytyy taito suunnitella järjestelmiä sen mukaisesti.

Energiatehokkaassa ratkaisussa on hänen mukaan otettava huomioon valon lähteet ja tapa, millä valaistusta ohjataan. LED-valot ja loisteputket ovat energiaa säästäviä lähteitä ja ohjauksessa on siirrytty luomaan tiloja ilman kytkimiä. Valaistusta ohjataan läsnäolotunnistimilla tai vakiovalo-ohjauksella, joka määrittelee sisävalon tarpeen ulkovalon vahvuuden myötä. Valaistusjärjestelmästä riippuen energiakulutuksessa voidaan säästää 20–70 %.

– Valaistus on suuri vaikuttaja kokonaisenergiakulutuksessa. Järjestelmiä on monta erilaista ja esittelemme aina eri vaihtoehtoja ja kerromme investoinnin hinnan sekä sen tuoman säästön.

Rakennustyön suunnittelu koostuu useammasta osapuolesta ja sähkösuunnitteljoiden lisäksi projektiin vaikuttavat mm. rakenne- ja LVI-suunnittelijat sekä arkkitehdit. Harju on yhteistyön vahva kannattaja ja on huomannut sen johtavan parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.
– Suunnittelu on pelkkää yhteistyötä ja on tärkeää, että projektiin saadaan hyvä suunnitteluryhmä aikaiseksi. Kilpailuttaminen ja halvimpien valitseminen ei välttämättä näy positiivisesti työssä. Kun suunnittelijat luottavat toisiinsa, työt tehdään hyvässä hengessä ja asiakas saa parhaan palvelun.