auto-ahtola_30_CMYK

Salaoja- ja sadevesijärjestelmien uusiminen turvaa kiinteistön

Suuri osa Turun alueen kiinteistöistä on rakennettu 60 – 70-luvuilla. Näin ollen rakennuskanta on kohtuullisen iäkästä ja työllistää useita saneerausalan urakoitsijoita.

Auto-Ahtola on maanrakentamisen erikoisosaaja. Juuret juontavat uudiskohteista, mutta tänä päivänä varsinkin omakoti-, rivi- sekä paritalojen rakentaminen on tippunut roimasti. Tästä johtuen nykyään yritys urakoi paljon myös saneerauskohteissa. Uudis- ja saneerauskohteiden suurin ero on ennustettavuudessa. Uudiskohteissa maaperä tunnetaan jokseenkin ennalta ja tontilla ei vielä sijaitse rakennuksia, kun taas saneerauskohteiden yllätyksellisyys on hyvä ottaa huomioon urakkaa suunniteltaessa.  – Olemme toimineet pitkään alalla ja vaihtelua sekä mielenkiintoa tuokin saneerauskohteiden haasteet, kertoo yrittäjä Jouni Ahtola. Maanrakennus vaatii kuljettajilta eritysitä huolellisuutta ja kolmiulotteisuuden hahmottamista sekä ennen kaikkea työjärjestyksen ammattimaista suunnittelua.

Salaojajärjestelmän uusiminen

Ajankohtaista tällä hetkellä on salaoja- ja sadevesijärjestelmien uusiminen. Koska rakennusvaiheessa salaojituksessa käytettävät sorat ovat olleet hienojakoisempia ja putket ovat olleet halkaisijaltaan pienemmät, suurin osa iäkkäistä salaojajärjestelmistä ovat tukkeutuneet. Tämä aiheuttaa näin ollen kosteusvaurioita rakennusten perustuksiin. Sadevedet pyritään nykyään johtamaan aina rakennuksesta poispäin ja näin ollen estää veden pääsy rakenteisiin. Kahden viimeisen talven aikana suurien vesimassojen myötä sadevesijärjestelmien merkitys on noussut vahvasti esille. – On kyseessä sitten taloyhtiö tai pientalo, kilpailuvalttina toimivat ammattitaitoinen urakan suunnittelu, työn kartoitus sekä asiakkaalle avaimet-käteen palvelu, toteaa Ahtola.

Urakointia Pirkanmaalla

– Suurin osa asiakkaistamme sijaitsevat Turun ympäristössä, mutta viime vuonna jopa 30 % liikevaihdostamme muodostui Pirkanmaalla toteutetuista urakoista. Turussa taantuma näkyy selvemmin kuin Tampereen seudulla ja laajentamalla toimialuetta on yritys pystynyt kasvattamaan liikevaihtoaan.

Vahva yhteistyöverkosto on monen yrityksen menestyksen takana ja tänä päivänä toiminnassa vaaditaan ehdotonta luottamusta. Myös monipuolisuus on avainsana markkinoilla. – Me katsomme positiivisin mielin tulevaisuuteen ja sopeudumme aina tilanteen vaatimalla tavalla. Kehotan rohkeasti ottamaan yhteyttä, mikäli tarvitset rakennustyömaallesi huolellista ja ammattitaitoista konsultointia ja urakoitsijaa, lopettaa Ahtola.