siltanosturi_lk_011

Satateräksen näköiset ammattilaiset ovat haluttua valuuttaa

Kova ja pitkäjänteinen työ on ollut suuressa osassa tunnetun nosto- ja siirtolaitteiden valmistajan menestyksessä. Hyvä työpaikkakulttuuri ja innostava kehitystyö tekevät Satateräksestä ainutlaatuisen toimijan, jonka palveluita mielellään käytetään.

Monilla aloilla on tarve nostaa ja siirtää raskaita kappaleita, joten on tärkeää että kalusto on tarpeiden mukainen. Satateräs on yli 40 vuotta sitten löytänyt oman paikkansa tällaisten alojen palvelemisessa, ja on siitä asti valmistanut laadukkaita nosto-ja siirtolaitteita. Laitteiden rakenne ja usein raskas runko eivät tee tuotteista kovin tuontiystävällisiä, mistä on ollut etua Satateräkselle. Yritys on saanut kasvattaa toimintaansa kotimarkkinoilla alansa erikoisosaajana ja menestynyt siinä hyvin. Koska toiminta ei ole sidottu vain yhteen toimialaan, Satateräksellä on ollut laaja pelikenttä palvellen mm. metalli-, muovi- ja paperiteollisuutta sekä sahoja.

Monenlaista osaamista yhden katon alla

Toimitusjohtaja Juha Paukkunen uskoo, että yrityksen pitkä menestys perustuu pitkäjänteiseen työhön ja yrityksen historiaan. – Meillä on tietysti monta toimintavuotta takanamme ja paljon näyttöjä siltä ajalta, joten olemme onnistuneet luomaan hyvän nimen markkinoilla. Teemme kuitenkin jatkuvasti töitä koulutuksen ja kehityksen parissa, ja panostamme vahvasti tietotekniikkaan, hän kertoo.

Pitkäaikainenjalojaalihenkilökuntasaamyöspaljonkiitostatoimitusjohtajalta: – Henkilökunnan kesken vallitsee hyvä henki, ja yrityksen jokaisessa portaassa on todella korkea ammattitaito. 40 hengen yrityksessä tarvitaan paljon erilaista osaamista, sähkömiehestä hitsaajaan, trukkikuljettajaan ja nosturitarkastajaan ja kaikkea siltä väliltä, Paukkunen kertoo. Satateräksessä on ollut tärkeää, että jokaisen osaamista arvostetaan tiedostamalla missä kukin on hyvä. – Kaikki tekevät niitä töitä, joissa ovat parhaimmillaan.

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit innostavat aina paremmaksi

Spesifisen ammattitaidon lisäksi on tärkeää palvella asiakkaita hyvin. – Toimimme usein asiakkaiden tiloissa, ja niissä on osattava käyttäytyä asiakkaan velvoittamalla tavalla sekä ottaa huomioon eri työturvallisuusnäkökulmat, Paukkunen toteaa. Työntekijät ovat onnistuneet siinä esimerkillisesti, sillä moni pitkäaikainen asiakas pyytää nimenomaan ”Satateräksen näköisiä miehiä” paikalle. – Sillä ei tosin viitata ulkonäköön, Paukkunen naurahtaa, vaan työmoraaliin, joustavuuteen ja tiettyyn tapaan toimia.

Hyvät yhteistyökumppanit ovat myös olleet suuressa osassa yrityksen kehityksessä ja menestyksessä. Satateräksen merkittävä päämies SWF Krantechnik on saksalainen yritys, jonka kanssa Satateräs on tehnyt yhteistyötä jo 30 vuotta. – SWF on alan kehityksen kärkeä ja valmistaa huipputuotteita, mikä puolestaan vaatii meidän henkilökunnalta kouluttautumista ja osaamisen kehittämistä aina, kun tulee uusia tuotteita ja uutta tekniikkaa. Siinä omat työntekijät pysyvät koko ajan varpaillaan, Paukkunen kertoo.