Villailo_sauna_RGB

Sauna toiveidesi mukaan

Yksityisille ja yritysasiakkaille yksilöllisiä saunoja rakentavan Saunapojat Oy:n historia sai alkunsa 2000-luvun puolessa välissä yrittäjä Jarkko Dahlmanin omien kokemusten pohjalta. Dahlman halusi rakentaa pannuhuoneeseensa omien toiveiden mukaisen saunatilan, mutta yksikään valmisratkaisu ei perhettä miellyttänyt. Löydettyään taitavan puusepän ideoimaan ja toteuttamaan visiota täydellisestä saunasta Dahlman keksi uuden liikeidean. Näin alkoi yhteistyö Klaus Hallenbergin kanssa, mikä jatkuu edelleen. Hallenbergin lisäksi yritys työllistää tällä hetkellä 24 ammattitaitoista puuseppää ympäri Suomen. Vuonna 2009 yritys palkittiin Yritystarina-kilpailun Kasvutarina-kategoriassa.

Vaikka tämän päivän saunoihin halutaan mm. elektroniikkaa ja elävyyttä tuovaa valaistusta, suurin osa ihmisistä haluaa kunnioittaa perinteitä ja tuoda saunaan vanhanajan henkeä. – Tämän päivän trendi on leveät hirsipinnat ja tummat pinnat. Sellaista savusaunan tyyppistä, Dahlman kertoo ja jatkaa: – Lasiseinätuotteet ja infrapunaominaisuus ovat tulleet uutena juttuna. Ensin pitäisi kuitenkin tulla aina toimivuus, sitten visuaalisuus. Me pyrimme yhdistämään nämä kaksi asiaa, jotta asiakas saa sitä mitä haluaa, Dahlman lupaa.

Saunapoikien mittatilaustyönä tekemät saunaratkaisut ovat samaa hintaluokkaa tavallisesta rautakaupasta saatavien vakioratkaisujen kanssa. Tarvekartoituksen jälkeen itse sauna valmistuu taitavien puuseppien käsissä keskimäärin viikossa. – Meillä on tekijöinä kokeneita paikallisia ja suomalaisia puuseppiä. Muistakaa tukea suomalaista työtä ja teettäkää hienoja saunoja, Dahlman naurahtaa.