Precast_solid_house_300_CMYK

Saunarakentamisen erikoisosaaja panostaa laatuun

Tänä päivänä Uudellamaalla vaikuttava Precast Oy perustettiin vuonna 1985 palvelemaan Saudi-Arabiassa toimivia elementtitehtaita. Kolmekymmenvuotisen taipaleensa aikana yritys on kuitenkin siirtynyt asuntotuotannon ja saneerauksen kautta valmistamaan saunoja niin taloyhtiöille kuin julkisiin- ja edustustiloihinkin. – Parhaimpina aikoina olemme tehneet jopa lähes 2000 saunaa vuodessa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ilpo Marjala.

Precast Oy:n referenssilistalta löytyy monia mielenkiintoisia kohteita. Yksi niistä on liki 30-kerroksinen Suomen korkein asuintalo Cirrus, joka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa. Yrityksen omat toimitilat löytyvät puolestaan Espoon Juvanmalmilta, jossa tapahtuu myös saunan osien esivalmistelu ennen kohteeseen asentamista. Vaikka saunoillakin on omia standardimittojaan, tekee Precast Oy kaikki tuotteensa aina projektikohtaisesti käsityönä.

Saunan rakennusmateriaalina käytettävistä puulajeista löytyy valinnan varaa, mutta muutama on silti selvästi ylitse muiden. – Suosituimpia ovat ehdottomasti kuusi ja tervaleppä, myös haapaa käytetään jonkin verran, Marjala kertoo. – Nykyään tehdään myös melko paljon värjättyjä saunoja, hän jatkaa. Saunojen koot sen sijaan ovat pysyneet vuodesta toiseen lähestulkoon samana.
Olipa kyseessä sitten asunto- tai edustussauna, nousee laatu yhdeksi tärkeimmistä vaatimuksista. – Asiakkaalle sauna on tänä päivänä kuin huonekalu ja siksi siltä myös odotetaan laatua. Siihen mekin kiinnitämme suurimman huomiomme, Marjala vahvistaa.