poistoa

Siistit tilat tehostavat työtahtia

Poistoa Oy perustettiin vuosi sitten toteuttamaan siivousalan työt hieman eri tavalla. Toiminnassa haluttiin huomioida sekä asiakkaita että työntekijöitä enemmän ja myös panostaa aitoon paikallisuuteen, jonka myötä yritys olisi lähellä asiakasta, ei vain termien ja strategian tasolla.

Siivousalan liike Poistoa Oy huolehtii rakennustyömaiden eri työvaiheiden siivouksesta, purkutyösiivouksesta kohteen loppusiivoukseen asti. Yrityksessä on panostettu erikoispalveluihin kuten homesiivoustöihin, joiden tarkoitus on puhdistaa niin rakennus kuin irtaimisto mikrobeista.
– Usein mietitään vain rakennusta ja unohdetaan irtaimisto, mikä voi pahentaa altistumista ja oireilua. Saneerauksen yhteydessä ei kannata sivuuttaa siivoustöitä, sillä se voi vesittää koko saneeraustyön. Näin 200 000 tuhannen arvoinen työ on pilalla vain sen tähden, että haluttiin säästää 10 000 euron siivouskustannuksissa, kertoo toimitusjohtaja Niina Kesti.

poistoa2Miksi siivouspalvelut kannattaa ulkoistaa?

– Jokaisen tulisi saada keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja tehostaa omaa toimintaansa. Ammattitaidon puolesta ei ole järkevää, että timpuri hoitaa siivoustyöt, eikä se todellakaan ole kustannustehokasta, vastaa Kesti.
– Siivouksen tärkeydestä puhuttaessa ensisijainen huolenaihe on turvallisuus. Pölynhallinta on työmiesten työskentelyilman kannalta äärimmäisen tärkeä. Ilmassa voi olla kivi- tai puupölyä, eikä se tee hyvää keuhkoille. Mitä pölyttömämpi työympäristö, sen parempi. Siivouksen myötä myös kompastusriski vähenee. Kun tilat ovat siistit, työvaiheetkin sujuvat nopeammin.
Kesti painottaa myös siivouksen ammattitaidon osaamista. Työssä on tunnettava oikeat menetelmät, aineet ja välineet.
– Pintamateriaaleja on nykyään monenlaisia, eikä kaikki siivoojat välttämättä osaa käsitellä niitä kaikkia. Ammatillisen osaamisen myötä osaa olla tarkka puhdistuksen suhteen jotta pintaa ei käsitellä väärin tai pilata.

Mikä tekee Poistoasta erikoisen?

– Laaja erikoisosaamisemme ja monipuoliset palvelumme. Hoidamme kaikenlaiset siivoustyöt työmailla, jopa vauriokohteiden desinfioinnit ja puhdistukset. Olemme äärimmäisen tarkkoja työssämme ja tunnemme materiaalien sekä rakennuspölyn käyttäytymisen. Näin voimme siis vastata siivoustarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Kesti.
– Haluamme olla edelläkävijä rakennuskohteiden siivoustöissä.