veljekset mäkinen

Sisämaalauksista kokonaisvaltaisiin saneerauksiin

Saneerattavien kiinteistöjen määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta, mikä juontaa tämän hetkisten rakennusten iästä sekä huonokuntoisuudesta. 

Aikaisemmin vain sisämaalaustöistä tunnetun yrityksen, Veljet Mäkilä Oy:n liikevaihdosta muodostuu jo yli puolet taloyhtiöihin tehtävistä linjasaneerauksista. – Ensimmäinen 15 vuotta kului sisämaalaustöiden parissa, sittemmin kysynnän kasvaessa olemme laajentaneet taloyhtiöille suunnattuihin kokonaisvaltaisiin palveluihin käsittäen julkisivu- sekä linjasaneeraukset. Tänä päivänä työllistämme noin 35 henkeä ja lisäksi 10 vakituista aliurakoitsijaa, selvittää toimitusjohtaja Markku Mäkilä.

Huoneistoremonttia ja peruskorjausta

Vaikka taloyhtiön kustannukseen kuuluukin vain kiinteistöjen peruskorjaukset, on asukkailla oiva mahdollisuus toteuttaa samalla myös huoneistoremonttia. Esimerkiksi kolme kuukautta kestävän linjasaneerauksen yhteydessä tehdään asuntoihin usein kylpyhuoneremontteja, mutta keittiön uusiminen samalla on myös kannattavaa.

Yrityksen toinen suuri työllistäjä on julkisivu- sekä parvekesaneeraukset, joissa yksi merkittävä huomio on rakennuksen pellityksissä. – Kun huolehditaan, ettei vesi pääse kerääntymään rapatulle pinnalle, voi uusitun julkisivun elinkaari olla jopa yhden sukupolven mittainen. Lisäarvoa korjaustöillä saadaan myös lisälämmöneristyksestä, kauniista kiinteistön ulkokuoresta ja rakenteiden riittävästä suojauksesta. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös yksittäisten asuntojen arvoihin.

”olemme laajentaneet taloyhtiöille suunnattuihin kokonaisvaltaisiin palveluihin, käsittäen julkisivu- sekä linjasaneeraukset..

Aikataulutus luo menestyksen

Tämän hetken markkinatilanne alalla on haasteellinen ja tulevaisuuden taloustilannetta vaikea ennustaa, siitä huolimatta on yrityksen liikevaihto ollut kasvusuhdanteinen. Tällä hetkellä heidän kalenterinsa näyttää täydeltä ainakin 2015 syksyyn asti. – Olemme optimistisia vuoden 2015 suhteen. Menestyksen avain toki laadusta tinkimättä on aikatauluissa. Kokemuksen myötä tilaajat oppivat luottamaan yrityksen toimintavarmuuteen, pohtii Mäkilä.