testi_ribbon

Sisustamista suurella sydämellä

Tutustu yritykseen: www.ribbon.fi

Sisustuksen maailmassa vahvasti elävä yrittäjä tuntee alan haasteet ja hyvät hetket. Kokemusta ja projekteja hän on ehtinyt kerryttää jo kolmenkymmenen vuoden ajan.  

Sisustustalo Ribbonin laajoista valikoimista löytyy kaikki tarvittava laadukkaan sisustuksen toteuttamiseen. Loimaalla sijaitsevassa 1200 m² laajuisesta liikkeessä asiakkaat pääsevät ihailemaan niin huonekaluja, kankaita, mattoja, tapetteja kuin piensisustustavaraakin. Toinen, astetta pienempi Sisustustalo Ribbonin myymälä löytyy Humppilasta.

Tuotteiden ohella sisustuksen monitoimiyritys tarjoaa asiakkailleen myös sisustussuunnittelupalveluita ympäri eteläisen Suomen.

Vaiherikas tie yrittäjäksi

Sisustustalo Ribbon on yrittäjä Auli Willmanin kolmekymmenvuotisen työn tulos. – Koulutusta on kertynyt ihan eri alalta ja se työ olikin kiinnostavaa, mutta halusin jotain omaa ja päästä toteuttamaan itseäni, nainen kertoo.

Willman on elänyt koko ikänsä rakentamisen ja yrittämisen maailmassa, siksi sisustusliikkeen perustaminen oli varsin luonteva askel ammatillisella tiellä. – Isälläni oli rakennusliike yli 40 vuoden ajan, äitini puolestaan oli käsityöihmisiä. Rakentaminen, värit ja maalit olivat vahvasti läsnä koko lapsuuteni, ja aivan pienestä pitäen sain huristella ompelukoneella ja toteuttaa omia taideteoksiani, Willman muistelee.

Oman liikkeensä Willman perusti Loimaalle vuonna 1985. Visio oli alusta alkaen selvä ja yritystoiminta lähtikin liikkeelle hyvin. Erinäisten vaiheiden myötä Willman siirtyi hetkeksi Helsinkiin ja hankki siellä sisustusalan koulutuksen. Viiden pääkaupunkiseudulla vietetyn vuoden jälkeen yrittäjä palasi kuitenkin takaisin Loimaalle ja on sittemmin laajentanut sisustusliikkeensä toimintaa useaan otteeseen.

Kokonaisvaltaisia projekteja

Helsingissä vietetyt vuodet kantavat hedelmää vielä tänäkin päivänä. – Pyöritin siellä sisustusliikettä viiden vuoden ajan, joten olen saanut alueelta paljon kontakteja, Willman kertoo. Yli 70 % Sisustustalo Ribbonin suunnitteluprojekteista tehdään yhä edelleen Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. – Toimimme paljon myös Tampereella, jonkin verran Turussakin. Asiakkaitamme ovat lähinnä yksityiset, mutta myös yritykset, Willman kertoo.

Koska yrittäjä itse toimii myös kokonaisvaltaisten sisustusten suunnittelijana ja projektinvetäjänä, on työasioissa vierähtänyt vuosien varrella tovi jos toinenkin. – Joskus mietin, että olisiko nämä vuodet kenties voinut käyttää toisin, viettämällä esimerkiksi enemmän aikaa perheeni kanssa. Valitettavasti yrittäjyyteen kuuluu se, että jos jotain saavuttaa, on se samalla myös pois jostain muusta, pohtii Willman yrittäjänä olemisen varjopuolia.

Yrittäjyys on oppimista

Onneksi yrittäjyyteen liittyy myös paljon hyvää. – Oppiminen on kaiken ydin niin yrittämisessä kuin elämässä ylipäätään, Willman tiivistää. – Tapaan työssäni paljon erilaisia ihmisiä, ja heistä ammennan kaikkein eniten, hän jatkaa.

Vaikka nykyään puhutaankin paljon yrittäjäkoulutuksesta, uskoo Willman, ettei pelkkä opiskelu riitä. – Toki on hyvä olla faktatietoa, mutta kaikkein tärkeintä on halu olla yrittäjä; halu kantaa vastuu ja selvitä. Muutoin ei auta vaikka lukisi mitä, hän toteaa.
Myös sosiaaliset taidot ovat tärkeitä, sillä harvassa yrityksessä pystyy toimimaan täysin yksin. – Minulla on hyvä porukka ympärilläni ja teen heidän kanssaan paljon tiimityötä,
Willman kertoo. Tiedonsiirto, yhdessä pohtiminen ja kyky keskustella ikävästikin asioista nousevat usein työn keskiöön. Myös itsekritiikkiä täytyy kyetä harjoittamaan, koska vain sitä kautta ymmärtää, ettei koskaan ole myöhäistä oppia jotain uutta.

Suunnitelmia tulevaisuuden varalle

Paljon puhutusta taantumasta huolimatta Sisustustalo Ribbonilla on riittänyt töitä ja asiakkaita tasaiseen tahtiin. Vaikeat ajat toimivat usein myös hyvänä motivaattorina uusien toimintatapojen keksimiselle. – Taantuma auttaa ajattelemaan eri lailla ja löytämään ratkaisuja, positiivisesti haasteisiinkin suhtautuva Willman vahvistaa.

Yrittäjä itse aikoo viihtyä sisustusliikkeen johdossa vielä pitkään, sen jälkeen toiminnan vetovastuu saattaa siirtyä hänen pojalleen, joka on jo vahvasti mukana yrityksen arjessa.
– Tulevaisuudensuunnitelmia on paljon. Kaikki niistä eivät välttämättä ole toteuttamiskelpoisia juuri nyt, mutta uskon silti, että urani aikana ehtii tulla vastaan vielä monta jännää juttua. Isoillakin muutoksilla on yleensä tapana toteutua suhteellisen lyhyessä ajassa, Willman pohtii.