Decox_solid-house_300_CMYK

Sisustusrakentamiseen erikoistunut yritys haluaa tuoda markkinoille myös oman höyrysaunan

Decox Oy on monelle vielä uusi nimi, vaikka sen takaa löytyykin tuttuja toimijoita. Yrittäjäkaksikko Teemu Salmi ja Mikko Suovanen ovat nimittäin työskennelleet yhdessä Salmen toiminimen alla jo vuodesta 2008 lähtien. Yhteinen yritys pistettiin pystyyn noin vuosi sitten, ja nyt miesten tarkoituksena on alkaa tehdä uutta nimeä tutuksi myös vanhan yhteistyökumppaniverkoston ulkopuolella. – Tavoitteemme on työllistää lisää väkeä ja saada toimintaa kasvamaan. Yritämme päästä yhä enemmän alihankintapuolelle ja saada sitä kautta asiakkaiksi myös isompia rakennusliikkeitä, kaksikko linjaa. Tällä hetkellä yritys työllistää Salmen ja Suovasen ohella kaksi omaa miestä ja tilanteesta riippuen 2-5 alihankkijaa.

Decox Oy:n toimialaa on sisustusrakentaminen, ja palvelutarjonta kattaa käytännössä kaiken, mitä talon sisällä voidaan tehdä. Tällä hetkellä noin 90 % työstä painottuu kuitenkin laatoitukseen. Yrittäjät uskovat, ettei korjausrakentamisen kysyntä lopu aivan heti, sillä saneeraushuippu lienee vasta edessäpäin. – 1960-luvun lähiöitä korjataan koko ajan enemmän. Turun alueella Runosmäen kaltaiset alueet vielä odottavat saneeraustaan, joten huippu saavutetaankin ehkä noin vuonna 2020, miehet pohtivat.

Vasta perustettu yhteinen yritys on innostanut kehittelemään myös muuta uutta, kuten prototyypin höyrysaunasta, jollaisia miehet toivovat pääsevänsä tekemään jatkossa enemmänkin. Tavallinen sauna muutetaan höyrysaunaksi korvaamalla kiuas pannuhuoneeseen sijoitettavalla höyrystimellä. – Höyrysaunassa tulee aivan samanlainen hiki kuin perinteisessäkin, ja kostean lämmön ansiosta siellä voi myös viihtyä pidempään, Salmi lupaa.