huom_solid_house

Stailaa ja luo Feng Shui

Kun haluat helpottaa asuntosi myyntiä

1 Toivota tervetulleeksi

Käännä tuolit tulosuuntaan niin, että huoneeseen tulija ei kohtaa ensimmäisenä ”henkilöiden selkiä” eli tuolien selkiä. Älä myöskään jätä tuoleja ”yksin”, se saa tuntemaan syrjään jätetyksi. Aseta tuolit ryhmiin tai pareittain, niin että niiden asettelulla on merkitys, kuten mahdollisuus istua alas ja keskustella jonkun kanssa, lisää pöytä eteen/väliin.

2 Luo kulkuvirtoja

Asettele huonekalut niin, että liikuttaessa huoneessa tai huoneesta toiseen, ei törmää tuolin selkiin ja pöydän kulmiin. Tämä on tärkeää, kun asuntoa esitellään ostajille, mutta luonnollisesti myös arkielämässä. Liikkuminen kodissa pitää olla sulavaa ja ahtaan paikan kammon aiheuttajat pitää poistaa.

3 Luo rauhallisuutta makuuhuoneisiin

Poista kaikki värikkäät ja liian virikkeelliset taulut. Korvaa ne esim. rauhallisella maisemataululla. Poista henkilökohtaiset valokuvat sekä uskontoon viittaavat kuvat ja esineet. On tärkeää, että ostaja voi kuvitella omat huonekalunsa ja esineensä asuntoon. Jos sisustus on liian voimakas, se estää monia ostajia näkemästä itsensä asumassa tässä kodissa.

4 Viherkasvit ja vesi

Asettele viherkasveja asunnon nurkkiin, se luo harmoniaa. Asettele vesiaihe esim. akvaario, heti eteiseen tai kodin sisääntulosta vasempaan kauimmaiseen ”vaurauden” nurkkaan. Vesi tarkoittaa Feng Shuin mukaan rahaa. Vaikka wc- istuin olisi hyvä paikka, missä vettä on näkyvillä, myös Feng Shuin mukaan wc-istuimen kansi on pidettävä kiinni, muutoin luodaan vahva tunnelma, että tässä kodissa ”raha valuu wc:stä viemäriin”.

5 Ole valmis luopumaan

Valmistaudu luopumaan talosta. Jos olet asunut kodissasi kauan, voi luopuminen olla vaikeaa. Jos et kuitenkaan ole valmistautunut siihen, on se yksi suurin myynnin este. Asenne ”minun kotini”, eikä ”sinun kotisi” vaikeuttaa kaikkia myynnin eteen tehtäviä toimenpiteitä ja sitä kautta kukaan ostaja ei voi tuntea asuntoa omaksi kodikseen. Vinkkejä luopumiseen ovat esim.:

1 Kiitä kotiasi hyvässä ja pahassa ja hyväksy, että ”aikansa kutakin”. Tämä oli yksi vaihe elämässäsi ja nyt siirrytään seuraavaan.

2 Paketoi mielessäsi kotisi lahjapakettiin ja anna se tulevalle omistajalle.
3 Ala pakkaamaan. Yleensä paras tapa luopumiseen on pakata henkilökohtaiset tavarat, jolloin irtautuminen vanhasta on konkreettista ja huomaat, että alat siirtyä henkisesti        seuraavaan elämän vaiheeseen ja uuteen kotiin.