Uponor_solid_house_2_300_CMYK

Sujuvampi putkiremontti elementtiratkaisuilla

Uudet vaihtoehdot helpottavat linjasaneerauksen toteutusta ja tuovat mukanaan myös merkittäviä kustannussäästöjä.

Maailmanlaajuisesti liki 4000 ihmistä työllistävä Uponor-konserni toimii Suomessa kahdella eri segmentillä – infrarakentamisessa ja talotekniikassa. Jälkimmäisestä toimialasta vastaavan Uponor Suomi Oy:n päätoimipiste sijaitsee Nastolassa, jossa myös valmistetaan yrityksen ympäri maata markkinoimat tuotteet. Suunnitteluyksiköt puolestaan löytyvät Tuusulasta ja Tampereelta.

Ratkaisut linjasaneeraukseen

Linjasaneeraukset ovat tänä päivänä ajankohtaisia saneeraushankkeita monessa taloyhtiössä. Uponor Suomi Oy tarjoaa asiakkailleen useita erilaisia vaihtoehtoja putkiremontin toteutukseen, sillä yritys toimii kattavasti erilaisten putkijärjestelmien ja tuoteosien tavarantoimittajana. Käytännössä Uponorilta löytyy linjasaneerauskohteisiin kolme erilaista remonttia helpottavaa ratkaisua – Cefo-elementit, Uponor tekniikkaseinä ja uusimpana tuotteena myös erityinen tekniikkahormi, jota on ehditty asentaa vasta kahteen pilottikohteeseen. – Kolmesta vaihtoehdostamme Cefo-elementit on tarkoitettu pelkästään pinta-asennettaviksi saneeraustuotteiksi, Uponor tekniikkaseinää ja -hormia voidaan puolestaan hyödyntää myös uudiskohteissa, kertoo Uponor Suomi Oy:n hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors.

Palautteen Uponor saa asiakastyytyväisyyskyselyistä ja – haastatteluista sekä työmaan päätyttyä pidetyistä loppupalavereista. Tämä tietoa käytetään toiminnan ja tuotteiden jatkokehittämiseen jatkuvan parantamisen periaatteella.

Nopeutta työmaalle, helpotusta huoltoon

Cefo-elementtien tuotekehitys alkoi jo vuonna 2004, ja Uponor tuli liiketoimintaan mukaan viisi vuotta myöhemmin. Tehtaalla esivalmisteltujen elementtien taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että työmaalla voitaisiin nyt keskittyä rakentamisen sijaan pelkästään asennukseen. – Aiemmin kaikki pienetkin asiat on rakennettu vasta paikan päällä komponenteista kasaamalla. Työmaalle toimitettavat, esivalmistellut ja kytkentävalmiit Cefo-elementit nopeuttavat työn valmistumista, helpottavat logistiikkaa ja sujuvuutta ja vähentävät sitä kautta myös kustannuksia, perustelee Wahlfors elementtien käytön järkevyyttä.

Cefo-elementtejä hyödyntämällä voidaan välttyä myös perinteiseltä vanhojen hormien purulta, joka usein tuo mukanaan ikäviä yllätyksiä. Samalla myös purkujätteen, melun ja pölyn määrä vähenee työmaalla.

Cefo-elementtien käyttöön yhdistyvät hyödyt eivät näy pelkästään työmaavaiheessa vaan myös myöhemmin. – Elementtiratkaisussa hyvää ovat esimerkiksi avattavat kansistot, joiden kautta huoltotoimenpiteet voidaan tehdä helposti ja nopeasti rakenteita rikkomatta, Wahlfors kertoo.

Suunnitteluapua tarjolla

Uponorin palvelumalli on asiakkaan kannalta hyvin joustava, sillä yritys voi tarpeen mukaan toimittaa esivalmistetut elementit työmaalle tai vaihtoehtoisesti myös asentaa sen. Lisäksi tarjolla on kattavasti suunnitteluapua. – Tarjoamme veloituksetonta suunnittelupalvelua, jonka avulla esittelemme asiakkaalle mahdollisia ratkaisuja, toimitamme tyyppipohjakuvat sekä tarvittaessa myös hinnan. Suunnittelu ei velvoita tilamaan järjestelmää, vaan on myös hyvä apuväline päätöksentekoon, Wahlfors kertoo.