Suomen-Putkiuudistus_solid_house_300_CMYK

Sukitus on asukasystävällinen 
vaihtoehto perinteiselle putkiremontille

Putkiremontti voidaan hoitaa tänä päivänä paljon aiempaa vaivattomammin ja nopeammin. Yksi nykyaikaisista vaihtoehdoista on vanhojen putkien sukitus.

Viemärisaneeraukset nykyaikaisella sukitusmenetelmällä ovat Suomen Putkiuudistus Oy:n erikoisalaa. Yritys urakoi yhteensä neljän työryhmän voimin sekä Uudellamaalla että Pirkanmaalla.

Suomen Putkiuudistukseen luottava asiakas voi olla varma, että työn laatu on ensiluokkaista, sillä kaikki työnjohtajat ja toimihenkilöt ovat myös osakkaina yrityksessä.

Nopean menetelmän monet edut

Sukitus on helppo, asukasystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto perinteisille menetelmille, ja se myös sopii lähestulkoon kaikkiin kohteisiin. Työ hoituu yleensä hyvin pienillä rakenteiden avauksilla ja on yhdessä huoneistossa ohi noin 1-3 viikossa, mikä siis mahdollistaa useimmissa tapauksissa kotona asumisen. – Aivan häiriötön ei tämäkään remontti toki ole, mutta perinteiseen linjasaneeraukseen verrattuna sukitus on asukkaan kannalta huomattavasti helpompi ja nopeampi ratkaisu, kertoo Suomen Putkiuudistus Oy:n toimitusjohtaja Mikael Piltz.

Ennen varsinaista sukitusta viemärit puhdistetaan ja kuvataan. Paineilman avulla viemäriin asennettava sukka muodostaa kuivuttuaan uuden, itsekantavan putken, jonka tavoiteikä on jopa 40–50 vuotta.
– Kyseessä ei siis ole mikään väliaikainen ratkaisu, jolla pelkästään lykättäisiin varsinaista putkiremonttia, vahvistaa projektipäällikkö Johnny Nordman. Aivan kuten muukin talotekniikka, vaativat myös sukitetut putket kuitenkin huoltoa. Nordmanin mukaan viemärihuuhtelu 3-5 vuoden välein on yleensä riittävä toimenpide.

Hybridiratkaisut ja pikasukitukset

Tällä hetkellä suurin osa Suomen Putkiuudistuksen sukittamista viemäreistä löytyy 1960–70-luvuilla rakennetuista taloista. Koska kohteiden ikä, kunto ja vaatimustaso ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin vaihtelevat, voidaan joissakin tapauksissa päätyä myös erilaisiin hybridiratkaisuihin, joka tarkoittaa käytännössä sekä vanhojen että uusien menetelmien yhdistelyä. – Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on suosittua sukittaa pelkästään pohjaviemäri ja uusia siitä ylöspäin kaikki muu, Piltz kertoo.

Hybridiratkaisujen ohella Suomen Putkiuudistus Oy:n palvelutarjontaa laajentaa myös pikasukituspalvelu, jonka avulla on pyritty lyhentämään pienten korjausten jonotusaikaa ja tarjoamaan esimerkiksi putkiliikkeille akuutimpia, parin päivän mittaisia urakoita.

Tiedottamisen tärkeys

Suomen Putkiuudistus Oy:ssä on luotettu koko yrityksen toiminnan ajan ennen kaikkea laatuun, eikä aikatauluja ole siksi haluttu venyttää ylikireiksi. Hektisyyttä ei yrityksen arjesta silti puutu, siitä pitää huolen sukituksen nopeatempoinen työtahti. – Remontin ripeä eteneminen tulee usein yllätyksenä myös asukkaille, ja siksi tiedottaminen onkin toiminnassamme kaiken A ja O, Nordman tietää.

Osa asukkaista saattaa lähteä viikon lomamatkalle remontin ajaksi, mutta osa myös pysyy kotona, mikä tuo omat haasteensa alalla toimiville. – Työmme on asiakaspalvelua, sillä teemme sitä ihmisten kotona. Siksi on myös erityisen tärkeää tulla toimeen asukkaiden kanssa ja pitää paikat siisteinä koko remontin ajan, Nordman tiivistää.