Masterpipe lupaa putkiremontin laadukkaasti kerralla kuntoon.

Sukitus säästää monelta murheelta

www.masterpipe.fi

 

Viemäreiden sukitus on monelle putkiremonttia suunnittelevalle täysin vieras toimintatapa. Laadukkaan urakoitsijan tekemä sukitus säästää aikaa, rahaa, hermoja – ja siistiksi huoliteltuja sisäpintoja.

Perinteinen putkiremontti stressaa syystä. Rakenteet on avattava, jotta vaihdettaviin putkiin päästään käsiksi. Remontin tieltä on lähdettävä evakkoon, sisätilat täyttyvät pölystä ja purkujätteestä ja sisäpinnat on väistämättä uusittava. Erityisen harmillinen tilanne on silloin, kun sisäpinnat on hiljattain viimeistelty. Odottamaton putkiremontti pakottaa repimään rakenteet auki ennen kuin vanhasta remonttilainasta on suoriuduttu. Sukituksen avulla tältä kaikelta voidaan välttyä.

Masterpipe Oy:n menetelmässä uuden, haponkestävän lattiakaivon asennus ja putkien sukitus toteutetaan pintoja ja eristeitä purkamatta. Taloyhtiöissä ja isoissa kiinteistöissä putkiremontti voidaan toteuttaa vaiheittain, ja asuminen tai työskentely voi jatkua koko remontin ajan. Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, saumaton putki. Viemärin haarakohdat sukitetaan erillisillä muotoon ommelluilla haaravahvikkeilla. Oikein tehtynä lopputuloksena on täysin saumaton ja pitkäikäinen viemärijärjestelmä, joka kuuluu markkinoiden parhaimmistoon. Ammattitaidolla sukitetut viemärit kestävät jopa yli 40 vuotta.

Vanhoissa taloissa tilanne on kriittinen

Pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomen alueella toimiva Masterpipe on syksyn aikana laajentanut toimintaansa myös Jyväskylään. Jyväskylän toimipiste palvelee koko Keski-Suomen aluetta.  Vuoden alusta toiminta-alue kattaa myös Oulun ja koko Pohjois-Suomen. Asiakkaita ovat taloyhtiöt, julkiset kiinteistöt ja liikerakennukset, mutta entistä enemmän myös omakotitalot, joiden putkistoissa piilee valtava korjausvelka. Masterpipen myyntijohtaja Ville Viikari on huolissaan 60- ja 70-luvun, jopa 50-luvun taloista, joissa käyttövesiputket ja viemärit odottavat yhä uusimista.

– Oma koti on ihmisen tärkein ja suurin omaisuus. Vanhaan taloon on saatettu tehdä remontti poikineen, mutta putket ovat unohtuneet kaiken muun alle, hän toteaa. – Näin vanhoissa taloissa tilanne on jo kriittinen. Jos putkiremonttia on viivytetty liian pitkään ja putket ovat niin huonossa kunnossa, että ne on vaihdettava kokonaan, on perinteinen putkiremontti ja rakenteiden repiminen ainoa ja usein todella kallis vaihtoehto. Joissain tapauksissa myös hybridiratkaisu voi olla mahdollinen.

Puolueeton konsultti avuksi arviointiin

Taloyhtiöille Viikari suosittelee puolueetonta apua korjaustarpeen arviointiin. – Taloyhtiön hallituksessa harvoin istuu rakennusalan ammattilaisia. Ammattitaitoinen konsultti selvittää, missä vika piilee, ja koskeeko korjaustarve koko taloyhtiötä vai ainoastaan osaa asunnoista. Hän muistuttaa, ettei väärässä paikassa kannata säästää. – Taloyhtiöissä tartutaan turhan helposti halvimpaan tarjoukseen. Pieni säästö työn hinnassa kostautuu katkeralla tavalla, jos osaamattomuuden vuoksi remontti joudutaan uusimaan jopa 5–10 vuoden kuluttua. Hän huomauttaa, ettei remontin pitkittäminen säästä senttiäkään. – Putkiremontin hinta ei halpene. Viivyttely saattaa sen sijaan tulla todella kalliiksi.

Takuutarkastukset todistavat työn laadun

Masterpipe lupaa putkiremontin laadukkaasti kerralla kuntoon. – Sertifikaatteja ei jaeta eikä niitä haeta turhaan. Laadukas tekeminen tarkoittaa valmistajan vaatimusten täyttymistä niin materiaalien kuin toimintatapojen suhteen. Se vaatii ammattitaitoa, koulutusta ja hyvät, kalliit laitteet, mutta se kannattaa. Korkeatasoinen työ on paras käyntikorttimme – se näkyy erityisen hyvin takuutarkastuksissa, joissa korjattavaa ei ole eikä reklamaatioita tule, Viikari iloitsee. Hän uskoo vahvasti sukituksen yleistyvän remonttirintamalla. – Kaikkea ei kannata hakata auki parin putken vuoksi, hän muistuttaa.