taar group

Suomalaista osaamista esitellään maailmalla

Vuonna 2007 laivarakentaminen oli suuressa nousussa ja Pasi Penkkala näki oivan mahdollisuuden vastata kysyntään. Taar Group Oy on edelleen suuri tekijä meriteollisuudessa, niin laivoilla kuin offshoressa öljynporauslautoilla. Yritystoiminta ei kuitenkaan tähän rajoitu, vaan referenssilistalta löytyy myös hotelleja, myymälöitä ja yksityiskoteja.

Pasi Penkkalan tavoite on aina ollut tehdä mielenkiintoisia ja haasteellisia kohteita, joita muut karttavat. Hänen tiiminsä on toteuttanut monien arkkitehtien unelmia, jotka rakenteeltaan ja materiaaleiltaan ovat vaatineet kovaa ammattitaitoa ja kunnianhimoa. Juuri sitä Taar Groupista löytyy. – Haluamme luoda vau-efektejä, tehdä jotain, mistä ihmiset nauttivat vielä pitkään. On tärkeää, että asiakas kokee saaneensa rahoilleen vastinetta. Haluamme ylpeinä todeta, että me olemme toteuttaneet työn.

Kotimaiseen laatuun luottava maailmanmatkaaja

Penkkalan hyvä asenne työhön ja kokeiluhalukkuus on vienyt henkilökuntaa ympäri maailman. – Työskentelemme projektikohtaisesti ja menemme sinne, missä on hauskaa ja mielenkiintoista tekemistä, hän naurahtaa. Työkohteita on ollut Malesiassa, Espanjassa, Kiinassa ja Pohjoismaissa.

Tällä hetkellä Taar Group on aktiivinen Ranskassa, jossa rakennetaan maailman seuraavaa suurinta risteilijää. Yritys on suunnitellut kaikkien sviittien kylpyhuoneet, yhteensä 126 kappaletta, ja laivan yleisvessat. – Koko suunnitteluprosessi on tapahtunut Raisiossa ja pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon suomalaisia materiaaleja rakentamisessa. Valitettavasti kaikkea ei kotimaasta saa, kuten marmoria.

Laattapiste on hyvä yhteistyökumppani, jonka laadukkaat tuotteet ja nopea toimitus on miellyttänyt Taar Groupia märkätilojen rakentamisessa. Omalla tuotantolaitoksella taas voidaan tuottaa mitä vain puusta ja metallista. Yritys valmistaa vain ympäristösertifioituja tuotteita ja käyttää kalustejätteet tehtaan lämmittämiseen. – Paitsi että se on vihreää, se on myös taloudellisesti järkevää. Terve ahneus on ympäristöystävällistä, Penkkala hymähtää.