Suurimman osan ajasta yritys tekee omaa uudistuotantoa, niin asuintaloja kuin päiväkotejakin, mutta viimeiset kolme vuotta Mårbackan Rakennusliike Oy on keskittynyt pääasiassa korjausrakentamiseen.

Suunnitelmissa asuntotuotannon jatkaminen

Mårbackan Rakennusliike Oy:n vahvuudet pääsevät oikeuksiinsa astetta erikoisemmissa kohteissa. – Mitä vaikeampi projekti on kyseessä, sitä varmemmin me olemme siinä mukana, vahvistaa insinööri Olli Porkka. Pitkät perinteet omaava rakennusliike on muun muassa saneerannut Lohjan Autokeskusta ja rakentanut rallikuski Markus Grönholmille ja Sebastian Lindholmille. Viime aikoina osa yrityksen toiminnasta on tullut erilaisista Nesteelle toteutetuista urakoista ja yksityisten kuluttajien erilaajuiset projektit ovat olleet myös tärkeä tulonlähde.

Länsi-Uudellamaalla toimiva Mårbackan Rakennusliike Oy sai alkunsa jo vuonna 1984, kun yrityksen toimitusjohtaja Juhani Porkka aloitti rakentamisen aluksi toiminimellä. – Suurimman osan ajasta olemme tehneet omaa uudistuotantoa, niin asuintaloja kuin päiväkotejakin, mutta viimeiset kolme vuotta olemme keskittyneet pääasiassa korjausrakentamiseen, Olli ja Juhani Porkka kertovat. Vaikka rakennusliikkeen kahdeksan työntekijää ovatkin työllistyneet viime aikoina lähinnä saneeraushommien pariin, haluaisi yritys aloittaa jälleen myös oman asuntotuotantonsa, koska siihen liittyvä osaaminen on talossa niin vahvaa.

Mårbackan Rakennusliike Oy on toiminut alusta saakka avaimet käteen -periaatteella, ja palvelutarjonta kattaa myös arkkitehti- ja rakennussuunnittelun sekä tietomallintamisen. – Minun lisäkseni firmassa on töissä myös toinen rakennusinsinööri. Oma suunnittelu on vahvuus, jota asiakkaat arvostavat, Olli Porkka sanoo.