DSC00370

Suunnittelu on tärkeää pienessäkin urakassa

Rakennusliike Sundholm Oy on lohjalainen perheyritys, jonka työsarka muodostuu korjausrakentamisesta, vesi- ja palovahinko- sekä sisäilmasaneerauksista. Yrityksen palveluksessa toimii tällä hetkellä 18 työntekijää, joiden joukosta löytyy kolme maalaria, kaksi sertifioitua märkätila-asentajaa sekä kirvesmiehiä, joista jokaisella on oma erikoisosaamisalueensa.

Rakennusliike on ollut mukana monessa kiinnostavassa projektissa. – Hiljattain valmistui Kärkölän kirkon saneeraus, jossa poistimme lahovauriot, paneloimme kirkon julkisivut, teimme lisätuentoja ja korjausmaalauksia. 1800-luvun lopussa rakennettu kirkko oli Museoviraston suojelema, joten kaikki projektin vaiheet täytyi dokumentoida tarkasti, toimitusjohtaja Hannu Saarelma kertoo. Toinen Museoviraston alainen kohde, jossa Rakennusliike Sundholm on tehnyt haastavia maalaustöitä, on Lohjalla sijaitseva Kässän talo. – Siellä vierähti koko viime kesä, Saarelma toteaa.

Myös kulunut kesä on ollut kiireinen, ja töitä on ollut tarjolla enemmän kuin miehet ovat ehtineet tehdä. – Ihmettelen etteivät asiakkaat ole vielä oppineet, että talvella palveluita olisi saatavilla paljon paremmin. Esimerkiksi kylpyhuoneremontteja voisi tehdä aivan yhtä lailla vaikka -30 asteen pakkasella, toimitusjohtaja muistuttaa. Myös suunnitteluun kannattaa hänen mukaansa varata reilusti aikaa. – Suunnittelun tekeminen riittävän laajalla ja ammattitaitoisella porukalla on pienessäkin urakassa äärimmäisen tärkeää, ja siksi asioiden kanssa pitää lähteä liikkeelle ajoissa. Ilman hyviä suunnitelmia ajaudutaan helposti lisätöihin ja työmaiden viivästymiseen.