Hermanns_solid_house_3_300_CMYK

Suuria sisustusratkaisuja varmalla otteella

Julkisiin tiloihin panostetaan yhä enemmän, myös sisustuksen osalta. Ennen korkeatasoista sisustusta näki lähinnä hotelleissa ja ravintoloissa, nyt myös kauppakeskusten ja jopa parkkihallien laatuvaatimukset ovat kasvaneet.

Suuriin ja vaativiin sisustusratkaisuihin erikoistuneelle Hermann’s Finland Oy:lle mikään projekti ei ole liian haastava. ”Kaikki on mahdollista” -motto kuvastaakin hyvin yrityksen asennetta ja toimintatapaa. Kun kyseessä ovat suurten ostoskeskusten kaltaiset kohteet, täytyy kokonaisuus olla hallinnassa ja aikataulut sekä laatutekijät kunnossa. Yli 20 vuotta sitten laivateollisuudesta aloittanut Hermann’s Finland on tällä hetkellä ainoa tehdasmainen sisustustoimija Suomessa.

Oppia meriteollisuudesta

Yli 20 vuoden kokemus laivateollisuudesta näkyy Hermann’s Finlandin toiminnassa edelleen tänä päivänä. Loistoristeilijöiden sisustuskokonaisuuksia aikaisemmin paljon tehnyt yritys on halunnut tuoda maapuolen rakentamiseen meriteollisuuden ajatusmaailmaa ja rakennustapaa. Kun kokonaisuuden saa yhdestä paikasta, tilaajan ei tarvitse etsiä ja palkata erillisiä tuotteentoimittajia. Arkkitehtien ja tilaajien iloksi yritykseltä löytyy myös valmiiksi rakennettuja malleja, joihin voi tutustua jo suunnitteluvaiheessa.

Hermann’s Finlandin tuotteiden laatu juontaa juurensa niin ikään jo laivateollisuuden ajoilta. – Risteilyalusten laatuvaatimukset ovat aivan huippuluokkaa. Kun kerran on oppinut tekemään asiat kunnolla, ei osaa tehdä huonoa jälkeä, Heikki Nieminen ja Jari Savola naurahtavat. Myös loistava materiaalintuntemus on perua laivateollisuuden ajoilta. Maailmalta saadut opit eri materiaaleista on otettu käyttöön myös maapuolen rakentamisessa, ja tuloksena on rohkeita ja innovatiivisia materiaalien yhdistelmiä.

Vaikka yritys onkin tänä päivänä keskittynyt enemmän maapuolen rakentamiseen, ei meriteollisuutta ole unohdettu. Tälläkin hetkellä yksi mielenkiintoinen projekti on jahdin valmistaminen Norjaan. Yritys toimittaa laivoille myös moduuleja, kuten valmiita baaritiskejä, portaikoita ja kattorakenteita. Lähes 40 % yrityksen liikevaihdosta tulee edelleen meriteollisuudesta.

Sisustusratkaisuja kotimaan markkinoille

Kun ollaan tekemisissä suurten kohteiden kanssa, nousee projektinhallinta avainasemaan. Yrityksen toiminta perustuukin kokonaistoimittamiseen. – Pystymme toteuttamaan koko projektin kiinteään hintaan. Rakennuttajan vastuulle jää vain rungon tuottaminen sekä tietyt osakokonaisuudet, lähinnä LVI ja sähkö, Nieminen ja Savola kertovat. Laatua kontrolloidakseen yritys rakentaa kaikki tuotteet omalla verstaalla. Kun valmistusprosessiin lisätään kolmiulotteinen suunnittelu, tuotteet syntyvät lisäksi erittäin nopeassa aikataulussa.
Vaikka yritys on ollut rakennuspuolella mukana vasta noin viisi vuotta, se on ehtinyt urakoida monessa mielenkiintoisessa kohteessa. Niemisen ja Savolan mieleen ovat erityisesti jääneet suuret ja monipuoliset projektit, kuten UPM:n pääkonttori Helsingissä, Turun Myllysillan RST:n vuoraus ja Tampereen Hämpin parkkihalli. Porin Puuvillan lisäksi moni muu viime vuosina valmistunut ostoskeskus on Hermann’s Finlandin käsialaa. Julkisen puolen isot kohteet ovat aina olleet yrityksen mieleen. – Nyt teemme mm. kahta metroasemaa, Tapiolan parkkihallia sekä paria ostoskeskusta, Nieminen ja Savola kertovat. Tällä hetkellä yritys tekee sisustusratkaisuja vain Suomen mittakaavassa, mutta tulevaisuudessa ei ole poissuljettua laajentaa toimintaa myös Skandinaviaan. Ruotsissa yrityksen tuotteista ollaan jo nyt erittäin kiinnostuneita.

Hermanns_solid_house_5_300_CMYKVain taivas on rajana

Jo meriteollisuusaikoina yrityksen vahvuudet ovat tulleet parhaiten esille äärimmäisen haasteellisissa projekteissa. – Mitä haasteellisempia ja vaikeampia projektit ovat, sitä paremmin ne meille sopivat, Nieminen ja Savola kertovat. Yritykseltä löytyisi osaamista ja kapasiteettia vielä isompiinkin projekteihin. Tulevaisuudessa toiveissa olisikin päästä tekemään yhä suurempia kokonaisuuksia ja ottaa mukaan tekniikkaa, kuten sähkö- ja LVI-puolta. Päästäkseen näyttämään todellisen osaamisensa Nieminen ja Savola toivovat, että yritys pääsisi aikaisemmassa vaiheessa projekteihin mukaan. – Vielä ei ole tullut vastaan projektia, josta emme selviäisi. Meille kaikki on mahdollista!