kuretekniikka_solid_house_300_CMYK

Talot suoriksi!

Painuneet rakenteet voivat tuoda mukanaan monia ikäviä ongelmia, joten niihin kannattaa puuttua ajoissa. Oikaisutekniikoissa löytyy nykyään valinnanvaraa Kuretekniikalta kohteeseen kuin kohteeseen.

Kuretekniikka Oy:n päätoimialaa on painuneiden rakennusten, lattioiden ja rakenteiden oikaiseminen. Tulevaisuudessa tarjontaan on tarkoitus lisätä enenevissä määrin myös maanrakennustöitä ja remonttipalveluita, jolloin asiakas saa kokonaisvaltaisen palvelun yhdestä ja samasta yrityksestä.

Mistä rakennuksen vinous johtuu?

Rakennuksen vinouden taustalla voi vaikuttaa montakin eri seikkaa. Joskus kyse on pelkästään huonosta tuurista, joskus taas on säästetty väärässä kohdassa. – Maaperätutkimukset ovat saattaneet liikkua aivan raja-arvoilla, mutta maanvaraista rakennusta on siitä huolimatta päätetty lähteä toteuttamaan. Ajan saatossa rakennuksen kuorma onkin sitten ollut liikaa maapohjalle, jolloin se on pikku hiljaa alkanut tiivistyä rakennuksen omalla painolla, kuvailee toimitusjohtaja Waltteri Kurenkunnas yhtä tyyppiesimerkkiä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Kuretekniikka Oy:n pitkälle kehittämien tekniikoiden ansiosta pystytään tänä päivänä oikaisemaan jo lähes rakennus kuin rakennus. – Olemme oikaisseet niin lasten leikkimökkejä, erityyppisiä omakotitaloja, vanhainkoteja, kuin pienkerrostalojakin, Kurenkunnas luettelee. – Hyödyntämämme täysin mekaaninen teräspaalutekniikka mahdollistaa sen, ettei edes rakennuksen paino ole este oikaisulle, hän jatkaa.

Miksi oikaiseminen on tärkeää?

Asumisviihtyvyys on yksi ensimmäisistä syistä lähteä oikaisemaan vinoja rakenteita. Mikäli toimeen ei tartu ajoissa, voi painumisesta muodostua kuitenkin myös pahempia ongelmia kuin vain ikävästi epätasainen lattia. Jos rakennus esimerkiksi lähtee kääntymään väärään suuntaan, aiheuttaa se usein viemäriongelmia. Epätasaiset painumat ja kulmakiertymät puolestaan murtavat talon rakenteita, jolloin ei enää pysytä lasketuissa kantoarvoissa eikä ikäviltä kosteusongelmiltakaan voida välttyä. – Parinkin sentin painuminen voi jo riittää ongelmien syntymiseen ja kertaantumiseen, Kurenkunnas vahvistaa.

Oikaisemiseen kannattaa siis herätä ajoissa ja hoitaa se alta pois ennen muita remontteja. – Joskus talon omistaja on päättänyt tehdä sisätiloissa pientä pintaremonttia ja pyytää meitä vasta sen jälkeen suoristamaan koko rakennus. Kyseinen järjestys on aivan väärä. Rakentaminen lähtee aina perustuksista, joten niin myös korjaamisen pitäisi, Kurenkunnas muistuttaa.

Millaisia tekniikoita oikaisemisessa käytetään?

Oikaisemiseen on olemassa monia erilaisia tekniikoita, jotka valitaan aina kulloisenkin kohteen mukaan. Perinteisellä polyuretaanitekniikalla suoristetaan esimerkiksi maanvaraisia laattoja ja lattioita, teräspaaluja hyödyntämällä rakennus puolestaan voidaan paaluttaa jälkikäteen sekä sisä- ja ulkopuolelta. Toisin kuin kuvitellaan, teräspaalutekniikka on hyvinkin hellävarainen, sillä nosto tapahtuu millimetri kerrallaan, rauhallisesti ja koko ajan mittaamalla.

Kun asiakas ottaa yhteyttä Kuretekniikkaan, lähtee yrityksen asiantuntija aina paikan päälle arvioimaan tilanteen ja keskustelemaan vaihtoehdoista. – Aina emme lähde myymään kalleinta ratkaisua vaan sitä, millä saadaan parhaat tulokset. Jos talon arvo on esimerkiksi kunnossa olevana 80 000 €, ei ole mitään järkeä investoida 150 000 € arvoiseen paalutusremonttiin, vaan miettiä hieman halvempia vaihtoehtoja, Kurenkunnas kertoo.

Tietoisuutta lisäämään

Peräti 30 vuoden ajan toiminut Kuretekniikka Oy on kerännyt paljon kiitosta asiakkailtaan ja yrityksen maine on kehittynyt muutenkin kaikin puolin hyväksi. – Menestyksemme perustuu vahvaan tietotaitoon ja luotettaviin tekniikoihin, joita olemme kehittäneet rauhassa vuosikymmenten kuluessa. Esimerkiksi patentoitu teräspaalutekniikkamme on ainutlaatuinen niin Suomen kuin Euroopankin mittakaavassa, Kurenkunnas kertoo.

Nyt kun tekniikat ovat vakiintuneet, aikoo yritys lähteä panostamaan aivan uudella volyymilla myös mainontaan ja yleiseen tietoisuuden kasvattamiseen. – Haluamme kertoa yhä useammalle, että käytämme perinteisiä tekniikoita täysin uudella tavalla, Kurenkunnas tiivistää.