Taloyhtiön toimitusjohtaja

Petteri Hämäläinen aloitti isännöintitoimintansa jo 1980-luvulla Naantalissa ja Tarja Hämäläinen on tullut mukaan 90 -luvun loppupuolella. Nykyään he tarjoavat laadukkaita palveluitaan Naantalin lisäksi sen ympäristö- ja lähikunnissa. Kohteet koostuvat kaiken kokoisista ja näköisistä taloyhtiöistä, aina pienistä rivitaloista isoihin kerrostaloihin.

Hyvä isännöinti vaatii Tarjan mukaan ihmisläheistä ammattitaitoa, pitkää kokemusta, hyvää yhteistyökumppaniverkostoa sekä kykyä kuunnella asiakkaita. – Sitä on välillä psykologi, poliisi, lääkäri ja huoltomies, Tarja täydentää ja nauraa. He painottavat myös, että isännöitsijäksi ryhtyessä on ymmärrettävä työn kaikki ulottuvuudet. Siinä on hallinnollinen, tekninen ja taloudellinen puoli, joten paperitöitäkään ei saa aristaa. On kyettävä valmistella kokouksia ja toteuttaa päätöksiä eivätkä hyvät kumppanuudet LVI-, sähkö- ja rakennusurakoitsijoiden kanssa ole pahitteeksi.

” On kyettävä valmistella kokouksia ja toteuttaa päätöksiä eivätkä hyvät kumppanuudet LVI-, sähkö- ja rakennusurakoitsijoiden kanssa ole pahitteeksi. ”

Aktiivi-Isännöinnillä on vahva tietotekninen tausta, sillä Hämäläiset rakensivat yritykselleen oman nettipohjaisen isännöintijärjestelmän, jota he ovat kehittäneet alusta asti ja jossa on kaikki taloyhtiön hoitoon liittyvät elementit. Markkinoilta löytyy nykyään muitakin vastaavia järjestelmiä, mutta he edistyksellisenä toimijana ovat luoneet omansa jo aikoja sitten.

Hämäläiset huolehtivat erinomaisella ammattitaidollaan siitä, että asukkaat viihtyvät talossa ja että arki sujuu mukavasti. Tehtävien kirjo on laaja, joten pitkä kokemus on suuri etu työssä. Roolista huolimatta, molemmat toteavat että jokaista työtehtävää myöten on kokemusta rikkaampi.