vitomittaus

Tarkat mitat rakennukseen koskematta

Vitomittaus Oy tekee maa- ja rakennusmittauksia sekä maastokartoituksia laidasta laitaan, teollisuudesta vesijohtoihin ja viemäreihin. Huippuluokan kaluston ja ohjelmiston avulla kohteista voidaan tehdä tarkat ja ajankohtaiset piirustukset, jolloin rakentamisen aikana ei tule yllätyksiä vastaan. Kehittyneiden mittausmenetelmien avulla voidaan esimerkiksi rapatusta seinästä kertoa, mikä osa rappauksesta on irti, mitä ei paljaalla silmällä voi nähdä. Samoin rakennuksen ikkunoista voidaan helposti tehdä lista, joka antaa niiden mitat ilman että sata ikkunaa pitäisi mitata käsin.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Toivonen suosii korjausrakentamisen yhteydessä laserkeilausjärjestelmää, jonka lasersäteiden avulla kohteesta saadaan tarkka, kolmiulotteinen kuva ilman että kohteeseen edes kosketaan. Menetelmä on helpottanut rakennusalaa huomattavasti, ja sitä käytetään muun muassa teollisuuslaitosten korjaussuunnittelussa, eri rakennusmittauksissa sekä tierakenteiden ja siltojen mittaamiseen. Tänä päivänä laserkeilaus on usein kustannustehokkaampi tapa kuin perinteiset mittausmuodot.

Mittauspalvelua täydentävät lämpökamerajärjestelmät, joiden avulla rakennuksesta voidaan tehdä sata prosenttinen lämpökartta keilauksen yhteydessä. Kamera huomaa kohteiden pinnasta lähtevän lämpösäteilyn ja tekee pistepilven ja lämpökuvan perusteella kolmiulotteisen mallin.

Vitomittaus on uskollisesti palvellut asiakkaitaan valtakunnallisesti ja rajojen ulkopuolellakin. Suuret rakennusliikkeet, kuten SRV, Lemminkäinen ja Hartela, luottavat Vitomittauksen tarjoamaan osaamiseen, samoin kuin monet kaupungit ja kunnat.