Caruna-Leppävaara-6

Tavoitteet korkealla

MM-Yritysrakentaja Oy on malliesimerkki kehittyvästä pk-yrityksestä, joka hakee kasvua mm. digitalisaatioon ja uusiin yhteistyökuvioihin panostamalla.

MM-Yritysrakentaja Oy on vuonna 1989 perustettu yhtiö, joka toimii pääkaupunkiseudulla sekä uudis- että korjausrakentamisen saralla asiakkainaan kunnat, kaupungit ja erilaiset institutionaaliset kiinteistönomistajat. Saman emoyhtiön alla toimii myös henkilöstövuokraukseen keskittynyt Jax-Yhtiöt Oy, joka tukee yhtä lailla MM-Yritysrakentajan omaa toimintaa. – Jax Oy tarjoaa enemmän rakentamiseen liittyvää osaamista kuin keskimääräiset henkilöstövuokrausfirmat, toteaa MM-Yritysrakentaja Oy:n toimitusjohtaja Harri Vaaja.

Viimeaikaisia projekteja

Pääkaupunkiseudun rakennuttajakonsulttitoimistot tuntevat MM Yritysrakentaja Oy:n jo hyvin, ja omassa kokoluokassaan se onkin erittäin varteenotettava toimija. Siitä kertoo myös lukuisat mielenkiintoiset työmaat, joilla yritys tälläkin hetkellä toimii. – Uudisrakentamisen puolella käynnissä on esimerkiksi Tiedekeskus Heurekan laajennus Vantaalla, joka on varsin hieno kohde ja valmistuu vuodenvaihteen tietämissä. Saneerausta teemme muun muassa Messukeskuksen toimisto-osassa, Maunulassa puolestaan korjaamme päiväkotikohdetta, jossa Museovirastokin on mukana, Vaaja listaa.

Kehittyvä yritys

Toimitusjohtaja Vaaja tuli taloon kolme vuotta sitten, minkä jälkeen MM Yritysrakentaja Oy:n liikevaihto on noussut nopeasti 15 miljoonasta reiluun 30 miljoonaan euroon. Kasvuhakuisuus on listattu myös yrityksen tulevaisuudentavoitteisiin. – Tällä hetkellä näkymät ovat valoisat ja kysyntä kasvanut. YIT:n ja SRV:n kaltaiset isot yritykset antavat pk-yrityksille hyvin tilaa toimia, sillä heidän oma aikansa menee suurhankkeisiin. Haluamme kuitenkin löytää hyviä kumppaneita, joiden kanssa yhteistyötä tekemällä voisimme nousta merkittäväksi toimijaksi myös isommissa hankkeissa, Vaaja linjaa.

MM Yritysrakentaja Oy on panostanut vahvasti myös digitalisaation. Esimerkiksi pilvipalveluiden käyttäminen mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn ja kommunikoinnin projektin eri osapuolten välillä. – Nuorilla työntekijöillä pitää olla käytettävissään kaikki se tekniikka, johon he ovat tottuneet jo opinnoissaan. Sillä tavoin pystymme kilpailemaan myös hyvistä uusista työntekijöistä, Vaaja tietää.