Kymppibetoni Oy on valmisbetonin tuotantoon erikoistunut betoniliike, joka satsaa laatuun.

Täyden kympin betoni

KYMPPIBETONI_160www.kymppibetoni.fi

 

Kymppibetoni Oy on valmisbetonin tuotantoon erikoistunut betoniliike, joka satsaa laatuun.

– Emme ole lähteneet mukaan alalla vallitsevaan halpuutukseen, Kymppibetonin toimitusjohtaja Heikki Laaksonen täräyttää ja jatkaa: – Laatu on meidän vahvuutemme ja olemme alusta saakka halunneet satsata korkeatasoisiin raaka-aineisiin. Kiviaineen,  sementin ja lisäaineiden korkea laatu on merkittävässä asemassa betonin lopputuloksessa, jotta laatuvaatimukset täyttyvät. Haastaisinkin valmisbetonin tilaajat pohtimaan, kannattaisiko betonin suhteen satsata edullisen hinnan sijaan varmuuskertoimeen?

Laaksonen tietää mistä puhuu. Kymppibetoni on perustettu vuonna 2009, mutta hän itse on toiminut alalla jo vuodesta 1989 lähtien.

– Betoni on ylivertainen ja maailman eniten käytetty rakennusmateriaali ja haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että se pitää ykkösasemansa.

Betoni on aito luonnontuote

Moni ei ole ehkä tullut ajatelleeksi, että betoni on todella ympäristöystävällinen materiaali ja luonnontuote, josta ei irtoa ympäristöön haitallisia aineita. Betoniin käytettävää kiviainesta eli ns. runkoainetta on betonin tilavuudesta noin 70%. Se koostuu erikokoisista kivirakeista. Runkoaineen karkeimman osan muodostaa murske tai luonnonsora ja hienomman luonnonhiekka. Runkoaineena voidaan käyttää myös murskattua betonia. Betoni valmistetaan siis sekoittamalla sementti, vesi ja kiviaines eli puhtaat luonnon raaka-aineet keskenään.

– Me käytämme valmisbetonin valmistuksessa vain kaikkein laadukkaimpia kiviaineksia, ja korkeatasoisimpia sementtejä. Karrikoidusti voitaneen todeta, että Kymppibetonin valmisbetoni ei aiheuta ongelmia ja sen vuoksi se onkin täyden kympin betonia, Laaksonen toteaa.