Täyden palvelun kattotalo

Pelti-Ässät Oy tunnetaan laadus­taan. Viime aikoina yritys on lisännyt palvelutarjontaa tuodakseen osaamisensa yhä laajemman joukon saataville.

Aikoinaan varsin pienestä toimintansa aloittanut Pelti-Ässät Oy on laajentanut palvelutarjontaansa askel kerrallaan. Yrityksen tämän hetken tavoitteena on nousta kattoalan ykköstoimijaksi pääkaupunkiseudulla. – Toiminnan laajentumisen lähtökohtina on ollut elinkaariajattelu sekä se, että asiakas saisi yhdestä talosta kaikki katolleen tarvitsemansa palvelut. Pelti-Ässät voi olla apuna niin suunnittelussa, toteutuksessa kuin huollossakin, kertovat yrityksen toimitusjohtaja Pauli Kuokkanen ja kehitysjohtaja Jorma Laakkonen.

Huoltopalveluiden myötä Pelti-Ässät on alkanut tehdä myös pienempiä projekteja, joissa katon kunnosta pidetään huolta laajojen saneerausten sijaan monimuotoisin korjaustoimin. Alihankinnalla toimintansa aloittanut yritys on pyrkinyt siirtymään yhä enemmän myös pääurakoitsijan rooliin, koska silloin projektit pystytään viemään takuuvarmasti läpi yritykselle ominaisella laadulla.

Arvokohteissa laadun merkitys kasvaa

Pelti-Ässät Oy on ollut mukana monien pääkaupunkiseudun arvokiinteistöjen saneeraushankkeissa ja toteuttanut kattoja esimerkiksi Eduskuntataloon ja Helsingin päärautatieasemalle. – Arvokohteet ovat vanhan rakennuskannan uniikkeja edustajia, joiden monimuotoisuus tuo mukanaan omat haasteensa. Työn laatuun täytyy kiinnittää niissä vieläkin tarkempaa huomiota kuin yleensä, sillä jos miettii vaikka Ateneumia, kätkee katto alleen kallista taidetta ja jopa kansallisaarteita, Kuokkanen sanoo. – Arvokiinteistöjen toteuttamiseen valitaan vain sellaisia tekijöitä, joihin todella luotetaan. Maineemme perustuu nimenomaan tiettyyn pedanttiuteen, joka lähtee liikkeelle jo heti työn perusteista – emme tee mitään, ennen kuin pohjat ovat kunnossa, Laakkonen lisää.

Viestinnän merkitys

Pelti-Ässät Oy on alansa edelläkävijä monessakin suhteessa – laatu, tekninen ongelmanratkaisukyky ja mieltymys haasteisiin täydentyvät toimivalla viestinnällä projektin eri osapuolten kesken. – Kaikilla hankkeen osapuolilla täytyy olla alusta alkaen selvyys siitä, mitä tehdään. Urakoitsijana meidän pitää pystyä menemään vastaan ja ottaa mukaan kaikki hankkeesta kiinnostuneet, Laakkonen sanoo.

Tämä näkyy erityisen hyvin etenekin asunto-osakeyhtiöiden kanssa toimittaessa, jolloin projektiin osallistuu iso joukko ihmisiä taloyhtiön hallituksesta ja isännöitsijästä suunnittelijaan, urakoitsijaan ja työn valvojaan. – Asunto-osakeyhtiöistä puhuttaessa kaikki riippuu aika pitkälti taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän asiantuntevuudesta ja tarmokkuudesta paneutua asiaan. Heidän tulisi osata myös jättää tarjouspyynnöt riittävän ajoissa ennen hankkeen aloittamista, sillä nopeasti laskettua tarjousta ei välttämättä ehditä mitoittaa oikein, Kuokkanen ja Laakkonen muistuttavat.