IceStop_standard_fin-1

Tehokasta jäänestoa

Tutustu yritykseen www.icestop.fi

Wenda Oy on rakennus-, linja-auto-, juna- ja laivateollisuuteen suuntautunut yritys, joka innovatiivisuutensa avulla on kehittynyt komposiittiosien valmistajasta monipuoliseksi toimijaksi, ja näin myös laajentanut asiakaskuntaansa. Yrittäjä Jan Forsbomin toiminnan keskiössä on ollut valmistaa asiakaskohtaisia tuotteita, jotka aina suunnitellaan ja räätälöidään kohteen mukaisesti. – Kun asiakkaalla on ongelma, me ratkaisemme sen, hän kiteyttää.

Vuonna 2006 Helsingin telakalla oli rakenteilla venäläinen jäänmurtaja, jonka ulkokansiin kaivattiin jäänestojärjestelmää. Rakennuttajat kääntyivät Forsbomin puoleen ja siitä kuuluisa Icestop-ratkaisu sai alkunsa. Wenda kehitti laivaan kannenpäällisen lämmitysjärjestelmän, joka osoittautui toimivaksi ratkaisuksi, ja tänään yrityksen lämmittimet löytyvät ympäri maailman. – Icestop soveltuu kaikkiin aluksiin, jotka toimivat arktisilla alueilla. Jäänmurtajat, tutkimusalukset, merivartiosto ja huoltoalukset käyttävät tuotettamme.

Forsbom ymmärsi pian, että Icestop soveltuu yhtä hyvin useisiin maapuolen kohteisiin, joten tuotetta kehitettiin edelleen estämään liukastumisen riskiä ravintoloiden ja palvelutalojen edustalla, avantokohteissa sekä teollisuuslaitoksissa. – Tuotetta voi käyttää jäänestona missä tahansa paikassa, taivas on rajana ja tuote turvallinen.
Icestop ei suinkaan rajoitu talvikäyttöön, vaan on turvallinen alusta myös kesällä, esimerkiksi Wendan kylpytynnyrissä kylpevät ihmiset eivät liukastu märällä puualustalla. Kesäksi kannattaa pitää silmät auki ja iskeä kiinni Wendan kivipintaiseen tynnyriin, uutuus on tulossa.