kloba

Tekstiililaatta korvaa muovimaton toimistotiloissa

Kloba on lattiapäällysteiden asennusliike, joka palvelee rakennusliikkeitä uudis- ja saneerauskohteiden lattiatarpeissa. Päällysteitä löytyy laidasta laitaan aina parketista, linoleumiin, laattoihin ja tekstiileihin saakka. Mikäli toimistojen tai liiketilojen lattioihin halutaan panostaa enemmän, ovat kudotut vinyylimatot ja –laatat uusinta uutta. Eri suunnista ja valonlähteistä katsoen laatat antavat hienon sävyefektin ja lattianpäällyste on jo itsessään designia.

Huoneistoissa suositaan usein lautaparkettia eri puulajeista, varsinkin tammi on haluttu materiaali. Parketti näyttää hyvältä ja arvokkaalta samalla kun se on lämmin verrattuna laminaattiin tai muovimattoon. Lattian valinta riippuu kuitenkin hyvin paljon tilasta sekä sen käyttötarkoituksesta. Vaikka parketti on upea materiaali, ja käytännöllinen kotona, se ei välttämättä sovellu suureen ja avoimeen tilaan, kuten toimistoon, sillä se myötävaikuttaa äänenvoimakkuuteen. Tekstiilimatto tai -laatta on suosittu ja oiva vaimentava ratkaisu toimistotiloissa. Materiaalin hinta-laatusuhde on kohdillaan ja se on paksu sekä kestävä materiaali. – Tekstiililaatoista löytyy todella paljon eri väri- ja kuosivaihtoehtoja, yrittäjä Janne Tuominen kertoo.

Moni uskoo, että lattian asentaminen on helppoa, sillä osathan vain asetetaan vierekkäin ja liitetään toisiinsa. Tuominen kehottaa ihmisiä malttamaan ja luottamaan asiantuntijoihin. Varsinkin pohjatöillä on suuri rooli uuden ja hienon lattian takaamiseksi. Vaikuttavia tekijöitä ovat suoruus, pohjan kestävyys sekä ennen kaikkea kuivuus. – Jos haluaa laadullisesti hyvän ja oikein asennetun lattian, kannattaa soittaa ammattiliikkeeseen.