Jokioisten Muototeräksellä on CE-merkintäoikeus kaikkiin kantaviin teräsrakenteisiin.

Teräksen­kovaa toimintaa

www.muototeras.fi

 

Teräs taipuu moneen. Sen tietävät erityisen hyvin Jokioisten Muototeräs Oy:n omistajaportaassa vaikuttavat Mikko Ranta, Marko Ranta ja Pekka Sjöman, jotka siirtyivät vuonna 1998 perustetun yrityksen johtoon viitisen vuotta sitten.

Pienellä maaseutupaikkakunnalla on Mikko ja Marko Rannan mukaan hyvä yrittää, vaikka työt kuljettavatkin usein Kanta-Hämeestä pääkaupunkiseudulle. Maaseudulla asenne työntekoon on kohdillaan, sillä ahkeruus opitaan pienestä pitäen. 18 vakituista tekijää työllistävän teräsfirman rivejä vahvistamaan on hiljattain palkattu myös nuorta verta.

– Hyvä henkilöstö on vahva voimavara, ja meillä on käynyt rekrytoinnin kanssa todella hyvä tuuri. Näillä armeijan harmaista palanneilla parikymppisillä maatilojen kasvateilla on työmotivaatio huipussaan, Mikko Ranta kehuu.

Hyvä tiimi ansaitsee vahvan ja osaavan tukiverkoston. Tekniikan tohtoriksi väitellyttä toimitusjohtaja Pekka Sjömania miehet kuvailevat visionääriksi, jolla on kyky löytää erilaisia näkökulmia tutusta toimintaympäristöstä. Tuotantopäällikkö Markus Alitaloa he kutsuvat yrityksen kantavaksi voimaksi – varsinaiseksi teräsmieheksi.

– Näin hyvällä porukalla ei voi epäonnistua, miehet toteavat tyytyväisinä.

Suurten kaupunkien keskiössä

Tehokkuutta yritystoimintaan tuo myös tuotantotilojen logistisesti vahva sijainti Jokioisilla vain kivenheiton päässä Kymppitiestä. Pääkaupungin lisäksi suuret kasvukeskukset, kuten Turku, Tampere ja Hämeenlinna, sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä sadan kilometrin säteellä. Oma kuljetuskalusto helpottaa asentajien liikkuvuutta ja takaa sovituissa toimitusajoissa pysymisen.

Yli 2 000 neliömetrin tuotantohallissa teräksellä on tilaa löytää muotonsa. Kaikki yrityksen valmistamat rakenteet teräskaiteista erilaisiin katoksiin ja portaisiin esivalmistellaan omalla pajalla niin pitkälle kuin se on mahdollista. Yritys valmistaa myös suurempia kokonaisuuksia, kuten ilmastointikonehuoneita ja hallien runkoja – kaikkea, mihin teräs sopii.

– Moneen muuntautuvien tuotantotilojen ansiosta voimme valmistaa muutakin kuin terästuotteita, Marko Ranta vinkkaa.

Tavoitteena Turun seutu

Jokioisten Muototeräksellä on CE-merkintäoikeus kaikkiin kantaviin teräsrakenteisiin. Paljon aikaa ja vaivaa vaatinut sertifiointiprosessi on kannattanut, sillä sertifikaatti on jättänyt monta vahvaa kilpailijaa taka-alalle. Mikko ja Marko Ranta uskovat yrityksensä meriiteillä olevan jalansijaa myös Turun seudulla.

– Tällä hetkellä suurimmat asiakkaamme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, mutta näemme Turun seudulla valtavaa potentiaalia. Turku olisi meille myös logistisesti järkevää toiminta-aluetta.

Turun telakalle Jokioisten Muototeräs toimitta muun muassa kanttikanavia, varastoalueiden verkkoseiniä ja erilaisia tasoja. Parhaillaan työn alla on 2,5 kilometrin verran hyttikäytävien alumiinikaidetta.