Eurajokelainen V-K Teräsrakenne Oy on teollisuusputkistojen ja teräsrakenteiden rautainen ammattilainen.

Teräksen tuomaa vahvuutta

www.vkterasrakenne.fi

 

Eurajokelainen V-K Teräsrakenne Oy on teollisuusputkistojen ja teräsrakenteiden rautainen ammattilainen. 

Jarno Rajala on toiminut alan yrittäjänä lähes 20 vuotta. Vuosien varrelle on mahtunut selätettyä haastetta toisensa perään. Eurajokelainen teräsrakentamisen asiantuntija ei vaikeuksista lannistu, vaan ennemminkin innostuu. – Mitä enemmän haasteita työn parissa kohtaa, sitä enemmän työ antaa, toteaa Rajala. – Toki välillä on raskasta, mutta voimia vaativan projektin vieminen päätökseen vasta palkitseekin.

V-K Teräsrakenne Oy valmistaa alihankintana CE – merkityt teräsrakenteet paitsi teollisuuden, myös asuinrakentamisen tarpeisiin. – Jokainen rakennus tarvitsee vahvan ja kestävän rungon, oli kyseessä teollisuushalli, tehdas tai kerrostalo, Rajala tietää. Teräsrakenteiden lisäksi yritys valmistaa ja toimittaa ruostumattomat teräskaiteet, teräsportaat sekä huolto- ja kulkutasot – käytännössä ihan kaiken teräsvalmisteisen, mitä työmaalla tarvitaan.

Yrityksen toimialaan kuuluu myös teollisuusputkistojen asennus ja suunnittelu. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut putket kestävät mekaanista rasitusta ja kemiallista kulutusta. Rajala kertoo yrityksen tähtäävän tulevaisuudessa teollisuusputkitöiden kasvattamiseen. – Osa työntekijöistämme on putkiasentajia ja osa on hitsaajia. Vahvan osaamisen lisäksi meillä on aito innostus ja asiantuntemus alaa kohtaan.

Laadukas työ on turvallisuustekijä

V-K Teräsrakenteen arkeen ei taantuma ole iskenyt. Viimeiset vuodet on menty Rajalan mukaan todella vauhdikkaasti. – Mikään ei kerro asiakastyytyväisyydestä paremmin kuin kuukausiksi täyteen varattu kalenteri. Hyvä tiimi, vahva ammattitaito, aikatauluissa pysyminen ja laadukas työn jälki ovat yrityksemme korvaamattomia voimavaroja, Rajala toteaa tyytyväisenä. – Monen tämän alan yrityksen haasteena on saada osaavia ammattilaisia töihin. Asiakasta ei koskaan saa aliarvioida: maallikkokin näkee, jos hitsaussauma on tehty surkeasti. Virheellinen työ ja huono työnjälki kostautuisi varmasti jälkeenpäin.

Aikataulussa pysyminen haasteista huolimatta on V-K Teräsrakenteelle kunnia-asia. Vuosien kokemuksella Rajala tietää, että tilauskanta lähtee hiljenemään, jos sovitut projektit venähtävät sovittua pidemmiksi. – Hinta on tärkeä tekijä, mutta teollisuuden kohteissa laatu ja luotettavuus merkitsevät hintaa enemmän, hän sanoo.

Suomen haasteellisissa sääolosuhteissa laadukkaat materiaalit ja ammattitaidolla tehty työ ja työn huolellisuus korostuvat. Rakenteiden on kestettävä arktiset olosuhteet – kylmät talvet, kovat tuulenpuuskat ja runsaat sateet, mutta nykyään myös paahtavat helteet kesäaikaan. Sääolosuhteiden vuoksi on moni rakennus kärsinyt, minkä vuoksi säädökset ovat tänä päivänä erityisen tiukat ja CE – merkintä vaaditaan. – Huonosti tehdyt teräsrakenteet ovat ennen kaikkea riskitekijä – ei vain rakennusvaiheessa, vaan myös rakennuksen valmistumisen jälkeen. Laadukkaasti toteutettu työ pitää ihmiset turvassa, Rajala huomauttaa.

Toimialueena koko Suomi

V-K Teräsrakenteen referenssit puhuvat puolestaan. Asiakasyritysten joukossa on isoja nimiä, kuten Teollisuuden Voima, Hartela, Sataservice, Raumaster ja Suomen Sokeri. Eurajoki on Rajalan mukaan erinomainen paikka yrittää. – Olkiluodon ydinvoimalatyömaan ohella seudulla on paljon teollisuutta, joten tarve teräsrakentamiselle on jatkuva. Pori ja Rauma ovat vain lyhyen matkan päässä, ja sijainti lähellä valtatie 8:aa avaa helpon yhteyden myös muualle Suomeen, hän tuumaa. V-K Teräsrakenteen asiakaskunta ei rajoitu pelkästään Satakunnan alueelle, vaan teräsrakenteita toimitetaan sinne, missä ammattitaidolle tilausta ja tarvetta on.

Haasteista puheen ollen, mikä kohde on erityisesti jäänyt Rajalan mieleen? – Kyllä se on viime keväänä Eurajoen Yrittäjille valmistettu Yrittäjäpatsas Kasvu. Sitä tehtiin kauan ja antaumuksella, Rajala muistelee. – Taideteoksen valmistaminen oli täynnä haasteita: työ oli tarkkaa, ja jäljen tuli olla erityisen siistiä. Kasvu-patsaan valmistuksessa vaativinta oli taideteoksen erikoinen muoto, hän lisää. Rajala on saavutuksesta ylpeä ja korostaa Kasvu-patsaalla olevan V-K Teräsrakenteelle erityinen merkitys. – Se muistuttaa meitä siitä, että hankalistakin toimeksiannoista selvitään, kun vain riittää tahtoa, taitoa ja halua menestyä.