Teräsrakenne_Harjunpää_solid_house_300_CMYK

Teräsrakentamista pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla

Satakuntalaiselta teräsrakentajalta löytyy näkemystä ja osaamista niin pieniin kuin suuriinkin projekteihin. Kymmenien vuosien kokemus alalta kertoo väistämättä tuotteiden laadukkuudesta ja kestävyydestä. 

Jo kolmenkymmenen vuoden ajan ulvilalainen Harjunpään Teräsrakenne Oy on rakentanut alumiini- ja teräsrakenteita pääasiassa rakennus- ja teollisuuspuolen asiakkaille. Tällä hetkellä kahdeksan henkilöä työllistävä yritys on rakentamassa uutta hallia alumiinipuolen tarpeisiinsa. – Vaikka on lama, koitetaan rakentaa, yrittäjä Simo Sundelin hymyilee.

Teräsrakenteita monipuolisesti

Harjunpään Teräsrakenteella on vankka kokemus mm. teräsrakenteisten ovien, ikkunoiden ja runkojen, sekä isompien kokonaisuuksien, kuten ilmastointikonehuoneiden ja hallirunkojen rakentamisesta. Esimerkiksi Saudi-Arabian Suomen Suurlähetystön hieno pyramidilasikatto on yrityksen käsialaa. Yrityksen kädenjälkeä pääsee ihailemaan myös Satakunnassa, sillä yritys on valmistanut teräsrakenteita mm. Harjavallan voimalaitokseen ja Porin Puuvillaan. Harjunpään Teräsrakenteella on käytössään oma järeä kuljetuskalustonsa, jolla voidaan toimittaa hyvinkin suuria tilauksia paikan päälle kohteeseen. Viimeisimmistä mittavammista projekteista mainittakoon teräsrunkoinen rekkojen pesuhalli sekä Uudenkaupungin 16 m x 4 m -kokoinen silta, jonka kantavuus on arvioitu noin 32 tonniseksi.

Sundelin törmää erilaisiin suunnitelmiin ja visioihin päivittäin:
– Teemme tuotteet arkkitehtien suunnitelmien mukaan. He piirtävät suuret linjat, jonka tulkitsemista varten turvaudumme usein rakennesuunnittelijan apuun. Sundelin myöntääkin yhden suurimmista haasteista olevan liian ylimalkaiset suunnitelmat: – Olisihan se parempi, jos rakennekuvatkin olisivat loppuun asti suunniteltu. Arkkitehdit jättävät usein vaikeimmat kohdat piirtämättä, Sundelin nauraa.

Kilpailtu ala

Tänä päivänä varsinkin julkisiin rakennuksiin halutaan yhä enemmän lasisia julkisivuja, mikä näkyy teräsrakentamisen alalla kasvaneena kilpailuna. Sundelin arvioi lasijulkisivujen suosion perustuvan niiden näyttävyyteen ja kestävyyteen: – Arkkitehdit suosivat lasia materiaalina, se on nykyajan trendi. Nykypäivän lasi on kestävää ja turvallista, ja kolminkertaisella lämpölasilla saadaan lämpöarvot sopivan pieniksi. Ja antavathan esim. lasikatot valoa isoihin liikehuoneisiin.

Harjunpään Teräsrakenne erottautuu kilpailijoistaan 30 vuoden kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Hinnan ohella asiakkaat arvostavat työnlaatua ja tuotteiden toimintavarmuutta. Moni yritys myös putoaa tarjouskilpailuvaiheessa puutteellisten turvallisuusmääräysten johdosta. Harjunpään Teräsrakenteen kaltaisilla ammattilaisilla tilaajavastuut ovat kunnossa ja tuotteet ovat CE-merkittyjä. Koska alalla on paljon erilaisia toimijoita ja palveluiden laajuus vaihtelee yrityksittäin, Sundelin kehottaa asiakkaita tarkkaavaisuuteen: – Toimijoita on hankala verrata keskenään. Liian usein tuijotetaan vain hintaa eikä mietitä mitä siihen sisältyy!