Steelpark Oy on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin korkealuokkaisiin julkisivurakenteisiin, sisustuselementteihin sekä teollisuudelle toimitettaviin laitteisiin ja koneisiin.

Teräsrakentamista rautaisella ammattitaidolla

www.steelpark.fi

 

Steelpark Oy on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin korkealuokkaisiin julkisivurakenteisiin, sisustuselementteihin sekä teollisuudelle toimitettaviin laitteisiin ja koneisiin.

Steelparkin toimitusjohtajalla Erkki Aartilla oli vielä oman kodin autotallissa työskennellessään yksi haave ylitse muiden. Tuo haave oli oma työpaja, josta pystyisi tekemään metallitöitä rakennusliikkeille suoraan, eikä vain alihankintana suuremmille yrityksille. Varhaisesta visiosta on tullut totta 25 työvuoden aikana. Alkujaan Steelpark keskittyi peltitöihin, joita oli mahdollista tehdä pienissä tiloissa, kuten sadevesijärjestelmiin, kattoturvallisuustuotteisiin ja kaiteisiin sekä portaisiin.

– Myöhemmin aloimme saada kyselyjä rakennustyömailta, jotka olivat kiinnostuneita ruostumattomista teräsrakenteista. Opettelimme juuri tuolloin ruostumattomien teräsrakenteiden tekemistä ja huomasimme muutaman kohteen jälkeen, että tämä on meidän juttumme ja olimme siinä hyviä, Aartti avaa yrityksen ensivaiheita.

Tänä päivänä Steelparkin tuotanto on laajentunut useille eri toimialoille, ja yrityksen erikoisosaamiseen kuuluvat ruostumattomasta teräksestä omista tai tilaajan suunnitelmista valmistetut korkealuokkaiset tuotteet, erilaiset sisustuselementit sekä teollisuuden tarpeisiin toimitettavat koneet ja laitteet.

Kotimaisesta menestyksestä vientikauppaan

Steelpark tarjoaa kokonaisvaltaista teräsrakentamisosaamista rakennus-, laiva- ja prosessiteollisuuksien ja jopa taidemaailman käyttöön. Yrityksen toimipiste on Raumalla, mutta asiakkaita on ympäri Suomen. Asiakkaina ovat Suomen suurimmat rakennusliikkeet, kuten Peab, SRV ja Skanska, mutta toimeksiantoja tehdään myös pienemmille yrityksille. Steelpark on toteuttanut myös erikoisempia julkisia kohteita, kuten lasipöytiä ja kalusteita Kansallisoopperalle, ulkoalueiden penkkejä ja pyörätelineitä Helsingin Musiikkitaloon ja taideteoksen Vaasassa sijaitsevaan kiertoliittymään.

– Teemme kaikkea mahdollista, mitä metallista voi tehdä, ja lisäksi monia erilaisia materiaalien yhdistelmiä käyttämällä lasia, puuta ja kiveä. Pyrimme toteuttamaan eri ratkaisuita mahdollisimman monipuolisesti, mutta arvioimme hankkeet kuitenkin tarkasti etukäteen, Aartti toteaa.

Steelparkin asiakaskuntaan kuuluu teollisuusasiakkaita ulkomaita myöten, ja vientikauppaan onkin tarkoitus panostaa erityisesti yrityksen kehittämän painesuodattimen tuotannon tiimoilta.

– Itselläni on suuret odotukset tämän tuotteen suhteen ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet saada lisättyä sen volyymiä jatkossa merkittävästi. Useat asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita valmistamistamme painesuodattimista, ja nyt laitteen toimivuus on testattu siten, että sen kanssa uskaltaa lähteä maailmalle. Ensimmäinen vientikauppa onkin jo tehty, Aartti kertoo.

Suunnittelua asiakkaan toiveiden mukaan

Steelparkin palveluihin kuuluu olennaisena osana myös arkkitehti- ja sisustussuunnittelu. Jokainen tuote kootaan ja rakennetaan tarkasti suunnittelijoiden vaatimukset, rakentamismääräykset ja kohteen tekniset vaatimukset huomioiden.

– Meillä on oma suunnittelutoimintomme, ja tämän avulla voimme ratkaista asiakkaiden ongelmia. On myös paljon kohteita, joihin asiakas pyytää meiltä mielipidettä. Yksi yrityksemme vahvuuksista on juurikin räätälöinti, eli osaamme tuoda arkkitehdin näkemyksen konepajaympäristöön ja muuttaa sen sellaiseksi, että se on toteutettavissa järkevästi ja kustannustehokkaasti myös tuotannon näkökulmasta, Aartti kiteyttää.

Steelpark on toteuttanut useita toimeksiantoja myös laivanrakennusteollisuudelle, joka poikkeaa huomattavasti perinteisestä maanrakentamisesta. Merkittävimmistä töistä Aartti mainitsee esimerkkinä maailman suurimman autolauttaristeilijän Color Fantasyn, jonne yritys toimitti mm. kaikkiaan 19 yleisö-wc:tä ja 6 miehistö-wc:tä. Näyttävissä wc-moduuleissa sovellettiin Steelpark-toimintamallia ja -rakennetta arkkitehdin luonnosten pohjalta. Kaikkien wc-tilojen kalusteet ovat pääosin yrityksen omaa tuotantoa, valmistuttuaan maailman suurimmissa risteilijöissä Oasis of the Seas ja Allure of the Seas näkyy Steelpark Oy:n kädenjälki.

– Laivanrakentamisessa näkyvät pinnat ovat usein paljon arvokkaampia ja eksoottisempia ja viimeistelyn tason pitää olla huomattavasti parempi kuin maanrakennuspuolen töissä. Uskon, että suuri määrä tekemiämme laivatöitä on tuonut kaikkeen tekemiseemme korkean laadun. Laatu kun on meille ykkösasia, ja sen ansiosta voimme seisoa kaikkien tuotteidemme takana, Aartti summaa.