raision_valmisasennus_solid_house_magazine_300_CMYK

Teräsrakenteet syntyvät osaavissa käsissä

Asennuspuolelta 80-luvun loppupuolella aloittanut Raision Valmisasennus Oy on vakaasti etenemällä löytänyt oman erikoisalansa teräsrakenteiden valmistajana. Liki kymmenen vuoden yhtäjaksoinen urakointi Turun telakalla 90-luvulla poiki työtarjouksia kuivalle maalle, ja 2000-luvun vaihteesta lähtien yritys on tehnyt kantavia teräsrakenteita rakennusliikkeille. Näissä osaavissa käsissä teräs taipuu myös kulkusilloiksi, portaikoiksi, katoksiksi ja porrastorneiksi.

Yrityksen maine on kiirinyt myös Kehä 3:n sisäpuolelle. Tällä hetkellä yritys urakoi Helsingissä Fira Oy:n kanssa Technopoliksen G-talon parkkihallia. Toimitusjohtaja Petri Santamäki on luottavainen, että yhteistyö Uudellamaalla tulee jatkumaan. – Tämä on hyvä alku. Helsingissä rakentaminen on selvästi nosteessa, kohteet ovat suuria ja tekemistä riittää, Santamäki kertoo. Yritys on myös kysytty tekijä Varsinais-Suomessa. Avantin alueella KOy Action Parkin teollisuustilojen laajentaminen sekä Piikkiön palolaitos työllistävät yritystä paraikaa.

– KOy Action Parkissa yhteistyökumppanimme on Rakennus-Kylänpää Oy ja Piikkiössä Varpe Oy. Rakentaminen on yhdessä tekemistä, Santamäki muistuttaa.

Yrityksen toimistotilat ja konepaja sijaitsevat Pansiossa. Pintakäsittelypalvelut sen sijaan hoidetaan yhteistyökumppanin toimesta Kaarinassa. Raision Valmisasennuksella on käytössään tehokkaat koneet ja viimevuotiset investoinnit koneiston kehittämiseen ovat helpottaneet teräksen käsittelyä entisestään. Taidokkaan käsittelyn lopputuloksena syntyvät teräsrakenteet ovat CE-merkittyjä ja siten alan standardien mukaisia.