Terveellisiä taloja vastuullisista rakennusmateriaaleista

Vastuullinen rakentaminen on tulevaisuuden kasvava ala. Näin uskovat Voivala Yhtiöt Oy:n Mariel Saretsalo ja Petri Laaksonen. He suhtautuvat intohimoisesti puurakentamiseen ja vastuullisiin rakennusmateriaaleihin, ja toivoisivat, että yhä useampi toimija ja asiakas perehtyisi näihin vaihtoehtoihin. – Ihmisten asenteita ei ole helppo muuttaa, mutta mitä enemmän etsii tietoa aktiivisesti ja pyrkii ymmärtämään eri vaihtoehtojen seuraukset, sitä enemmän voi innostua uudesta tavasta toimia, markkinoinnin ja myynnin parissa työskentelevä Saretsalo toteaa. Hän kokee, että arkkitehdit ovat tärkeässä asemassa tässä muutoksessa, sillä he voisivat kannustaa rakennuttajia harkitsemaan kestävän rakentamisen vaihtoehtoa. Laaksonen toivoisi myös suunnittelijoiden ja tavarantoimittajien panostusta tuotekehittelyn saralla. – Tällä hetkellä on esimerkiksi vaikeaa löytää ikkuna- ja ovikarmeja, jotka on tehty kokonaan puusta.

Voivala Yhtiöt on vuonna 2004 perustettu rakennusliike, jonka toimintaperiaatteena on tarjota asiakkaille laadukasta ja luotettavaa, kaiken kattavaa palvelua. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Voivala tarjoaa projektijohtourakointia niin uudis- kuin korjausrakentamista suunnitteleville asiakkaille sekä kaikki palvelut rakennusprojektin läpivientiin. – Asiakkaat saavat meistä luotettavan edunvalvojan, joka valvoo että työ suoritetaan niin kuin sovittu, aikataulun ja budjetin mukaisesti, Saretsalo kertoo.

Toimintavuosiin mahtuu monia erilaisia kohteita julkis- ja yksityisrakentamisen puolelta, mutta puurakentaminen on aina ollut erityisen lähellä toimitusjohtaja Laaksosen sydäntä. – Visiomme on tehdä terveellisiä taloja asiakkaillemme käyttämällä vastuullisia rakennusmateriaaleja. Jos talo rakennetaan puusta, käytämme alusta loppuun myös muita luonnonmukaisia materiaaleja. Esimerkiksi muoviin ja lasikuituun voi kertyä itiöitä, mutta meidän kautta asiakas saa hengittävän talon ekovillan ja paperin avulla. Se on huomattavasti terveellisempi ratkaisu kuin muovi, hän kertoo.