Sastamalassa toimiva SataGroup Oy on kiinteistöalan vahva moniosaaja, jonka yhtenä erikoisalana on turvallisuus.

Tiedätkö, kuka kulkee pihallasi?

www.satagroup.fi

 

Yhä useampi tuotantolaitos ja jopa taloyhtiö turvaa piha-alueensa aidoin ja kulunvalvontajärjestelmin. Suojatulla tehdasalueella on yritykselle usein jopa imagollinen merkitys.

Sastamalassa toimiva SataGroup Oy on kiinteistöalan vahva moniosaaja, jonka yhtenä erikoisalana on turvallisuus. SataGroup toimittaa ja asentaa Länsi-Suomessa piha-alueiden aidat ja portit sekä aitojen sisäpuolella tarvittavat palo-ovet ja nosto-ovet, joihin yhä useammin liitetään myös automatisoidut kulunvalvonta- ja henkilövalvontajärjestelmät.

Toimitusjohtaja Ari Kiviniemi selvittää, miksi yritykset ovat valmiita panostamaan tehokkaasti suojattuun toimintaympäristöön. – Ensisijaisesti kyse on tietosuojan turvaamisesta konkreettisten tavaroiden ja tarvikkeiden varkaudeneston sijaan. Asiakasyritykset vaativat yhteistyökumppaneiltaan turvallisuusselvityksen, jolla voidaan osoittaa, että tuotantotiloissa valmistettavat tuotteet pysyvät luotettavissa käsissä ja suojassa ulkopuolisten uteliailta katseilta, Kiviniemi kertoo. Tuotantotilojen lisäksi myös neuvottelutiloilta vaaditaan tietyillä toimialoilla korkeaa turvaluokitusta, ja tiloihin päästäkseen vaaditaan yleensä vähintään kuvallinen henkilötunniste. – Toki aidat ja kulunvalvonta suojelevat myös muulta harmilta, kuten tehdasalueella rallia ajelevalta nuorisolta. Toisaalta aidatulla alueella on myös imagollinen merkitys: oli alue iso tai pieni, potentiaalinen asiakas näkee jo kaukaa kyseisen yrityksen ottavan turvallisuusriskit vakavasti, Kiviniemi lisää.

Turvallisuusasiat kerralla kuntoon

Uusien porttiasennusten lisäksi vanhanaikaiset manuaaliportit voidaan automatisoida ja liittää samalla kulunvalvontajärjestelmään. Ovet ja portit voidaan avata etäohjauksella tai kulkutunnistimien avulla. – Tunnistus voi tapahtua kameravalvonnalla joko kasvoihin tai ajoneuvon rekisterinumeroon perustuen. Kulkukortin tai jopa auton voi antaa kaverin käytettäväksi, mutta kasvo- ja sormenjälkitunnistusta hyödyntäessä ollaan jo äärimmäisen varmoilla vesillä turvallisuuden suhteen, Kiviniemi huomauttaa. Hän kertoo sormenjälkitunnistuksen yleistyvän hurjaa vauhtia myös omakotitaloissa.

SataGroup palvelee omia asiakkaitaan avaimet käteen -periaatteella. Oli kyseessä yritys tai taloyhtiö, tarve määritellään yhdessä asiakkaan kanssa. Pakettiin sisältyvät niin suunnitelmat, toimitukset, asennukset kuin huoltokin. – Näin takaamme parhaiten tuotteiden ja palvelujen korkean laadun. Asennuksen jälkeen nosto-ovista ja kulunvalvontajärjestelmistä on pidettävä huolta, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Huoltosopimus nostaa asiakkaan harteilta huolehtimisen taakan.

Tarjoukset tarkkaan syyniin

Kiviniemi uskoo kulunvalvonta-automaation lisääntyvän myös jatkossa. Tekniikka kehittyy, ja uusia ratkaisuja tulee markkinoille tiheään tahtiin. Yhä enemmän myös taloyhtiöissä kiinnitetään huomiota siihen, kuka sisäpihoille pääsee. – Kaupungissa ja maaseudulla ongelmat ovat erilaisia. Usein aita ja sähköiset portit ajoneuvoille ja henkilökulkua varten riittävät. Samalla autotallien oviin voidaan asentaa kulkutunnisteen tai kauko-ohjauksen mahdollisuus, jos sellaista ei vielä ole, toteaa Kiviniemi. Hän huomauttaa, että varsinkaan uudiskohteissa turvajärjestelmän asentaminen ei näyttele kovinkaan suurta roolia kokonaiskustannuksiin nähden. Edellä kuvatun, taloyhtiöissä toimivaksi todetun ratkaisun hinnat liikkuvat 15 – 20 000 euron tuntumassa. – Varsinkin vanhempi väestö arvostaa turvallisuudentunnetta, mikä lisää huomattavasti asumisviihtyvyyttä. Oman maahantuonnin ansiosta pystymme tarjoamaan aidat ja portit erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Kiviniemi suosittelee hintoja vertaillessa tutkimaan tarkasti tarjouksen sisällön. – Huomioitavia asioita on paljon, aina kaapelien paikantamisesta lähtien. Myös materiaaleilla ja työn takuulla on merkitystä. Yhden toimittajan edustus saattaa toimia Suomesta käsin, mutta huollon paikalle saamisessa voi kestää viikkoja. Se on pitkä aika avoimien ovien kanssa niin yritykselle kuin taloyhtiölle, Kiviniemi huomauttaa. – Takuun ja lakimääräisten tarkastusten lisäksi meiltä löytyy varaosat omasta takaa. Odottamattoman yllätyksen osuessa kohdalle apu on aina lähellä.