testi-2

Timanttista osaamista

Tutustu yritykseen: www.timanttityokk.fi

Tämän päivän linjasaneerauksissa timanttityökaluja käytetään ahkerasti. Alan konkariyritys hoitaa työnsä vankalla ammattitaidolla ja asukasta kunnioittaen.

Pääkaupunkiseudulla operoiva Timanttityö KK Oy hoitaa timanttiporaukset ja -sahaukset vuosikymmenien ammattitaidolla. Yritys on toiminut vuodesta 1989 lähtien, mutta toimitusjohtaja Jukka Kuuselan kokemus alalta on peräisin vieläkin kauempaa.

– Tulin alalle vuonna 1981, jolloin timanttimenetelmät olivat vasta tulossa Suomeen. Pääsin silloin mukaan yhteen alan pioneeriyrityksistä ja tähän päivään mennessä on tullut tehtyä arviolta 35000 urakkaa, Kuusela laskeskelee.

Iso osa Timanttityö KK Oy:n urakoista on saneeraustyömaita, mutta yritys toimii yhtä lailla myös uudispuolella ja erikoisosaamista vaativissa projekteissa kuten siltatyömailla. Viime kesästä lähtien yritys on alkanut tarjota asiakkailleen myös betonin hiontaa ja jyrsintää.

Siistiä jälkeä aikatauluja kunnioittaen

Saneerauspuolella Timanttityö KK Oy toimii useimmiten linjasaneerausten parissa. Muihin käytettävissä oleviin menetelmiin verrattuna timanttiporaus ja -sahaus ovat huomattavasti asukasystävällisempiä vaihtoehtoja, sillä laadukas kalusto ei synnytä runkoääniä työtä tehtäessä.

Asukkaiden huomioon ottaminen on Timanttityö KK Oy:lle muutoinkin kunnia-asia. Se näkyy muun muassa paikkojen huolellisessa suojaamisessa ja työstä aiheutuvien jälkien tarkassa siivoamisessa, mikä ei suinkaan ole alalla aina itsestäänselvyys. – Tärkeintä on tulla asukkaiden kanssa juttuun ja tehdä työt mahdollisimman huomaamattomasti mutta tarkasti, Kuusela pohtii.

Asukkaiden lisäksi hektisillä linjasaneeraustyömailla täytyy ajatella myös urakan muita osapuolia. – Tehtävämme on hoitaa omat työmme ajallaan, jotta projekti etenee suunnitellulla tavalla ja meitä seuraavat työvaiheet päästään aloittamaan silloin kun pitääkin, Kuusela kertoo. Välillä tiukat aikataulut voivat kuitenkin olla jopa kilpailuetu Timanttityö KK Oy:n kaltaiselle isolle ja kokeneelle yritykselle. – Työvoiman tarve vaihtelee tilanteen mukaan, joten yhden tai kahden miehen yritys ei välttämättä pysty hoitamaan kaikkia projekteja samalla tavalla kuin me, toimitusjohtaja toteaa.

Luovuutta tarvitaan

Muutama vuosikymmen takaperin timanttimenetelmät olivat Suomessa lähes tuntemattomat ja alan pioneerit opettelivat ne kädestä pitäen. Nykyään metodit alkavat olla tutumpia, mikä näkyy Kuuselan mukaan myös siinä, että yksityisten tilaukset ovat alkaneet hiljalleen lisääntyä.

Koulun penkiltä ei alalle silti vieläkään tulla ja kokenutkin ammattilainen oppii jotain uutta lähes viikoittain. – Timanttitöissä tarvitaan luovuutta ja kekseliäisyyttä. Kehittelemme esimerkiksi paljon lisälaitteita helpottamaan työn siistiä tekemistä, Kuusela kertoo. – Into ja ammatillinen ylpeys eivät ole kadonneet minnekään vuosien varrella, vaan otamme mielellämme haasteita vastaan. Voisikin sanoa, että olemme sitä parempia mitä hankalampi työ on kyseessä, toimitusjohtaja jatkaa.

Timanttityö KK Oy:ssä nähdään alan tulevaisuus positiivisena, sillä korjausrakentamisen tarve etenkin pääkaupunkiseudulla kasvaa päivä päivältä. – Talot vanhenevat, putkia täytyy uusia ja silloin myös meitä tarvitaan, Kuusela tietää.