Klaukkalan Rakennustyö Oy:n asiakkaita ovat Uudenmaan alueen rakennusliikkeet.

Töitä riittää tekevälle

Turismin lisääntyessä Helsingissä tyhjiä toimistotiloja on alettu muuttaa hotelleiksi. Tämä on lisännyt töitä myös alakatto- ja väliseinätöihin keskittyneessä Klaukkalan Rakennustyö Oy:ssä, joka on vastikään ollut mukana kahdessa hotelliurakassa. Aikaisemmin paljon päiväkoteja urakoineen yrityksen viimeaikaisia kohteita ovat olleet mm. Hyvinkään, Malmin ja Espoon kauppakeskukset sekä Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva suuri toimistotalo. Yritys on ollut myös mukana kahdessa projektissa, jossa vanha toimistotalo on muutettu asuintaloksi. Vaikka viimeiset kolme vuotta ovat olleet kiireisiä, alan lyhytjaksoisen luonteen vuoksi yrittäjä Esa Tirkkonen ei uskalla katsoa liian pitkälle tulevaisuuteen. − Yli 3 kk:n päähän ei voi ennustaa. Näyttää siltä, että omalle porukalle on töitä ainakin tämän vuoden loppuun.

Klaukkalan Rakennustyö Oy työllistää viisi kokenutta alan ammattilaista. Kaikki työntekijät ovat olleet alalla vähintään kymmenen vuotta. − Firman pyörittäminen on helppoa, kun on ammattitaitoinen ja oma-aloitteinen porukka, jota ei tarvitse olla kokoajan vahtimassa ja neuvomassa, 30 vuotta alalla ollut Tirkkonen kehuu.

Klaukkalan Rakennustyö Oy:n asiakkaita ovat Uudenmaan alueen rakennusliikkeet. Aliurakoitsijan neuvot onnistuneeseen hankkeeseen ovat selkeät: − Suunnittelu on tärkeässä osassa. Lisäksi työmaalla on oltava hyvä vastaava mestari, joka osaa laatia työjärjestyksen ja aikataulut, Tirkkonen lisää.