Toiveidesi mukaista muurauspalvelua

Hämeenlinnalainen yrittäjä Marko Heinämäki on tehnyt muurarin töitä vuodesta 1991 lähtien, ja myös miehen oma yritys Muuraus ja Laatoitus Heinämäki on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan. – Pääasiassa muuraamme takkoja, mutta myös kivitaloja. Tarvittaessa pystymme rakentamaan talon alusta loppuun saakka, sillä yhteistyökumppaniverkostostamme löytyy osaajia jokaiselta rakentamisen osa-alueelta, yrittäjä kertoo. Vaikka Heinämäki itse asuukin Hämeenlinnassa, liikkuu hän töiden perässä myös koko Uudenmaan alueella. – Helsinkiin ajaa tunnissa, joten sekään ei ole mikään ongelma, hän toteaa.

Suurin osa Heinämäen muuraamista takoista on yhä edelleen varaavia, vaikka päätään onkin nostamassa myös trendi muurata luukullisia suoravedon takkoja pelkästään tunnelmanluojiksi. Muotokielen puolesta yksinkertaiset funkkishenkiset takat puhuttelevat suomalaisia yhä eniten. – Käytännössä teen kuitenkin ihan millaisen takan asiakas vain haluaa, kunhan kuvat ja suunnitelmat ovat kunnossa, Heinämäki sanoo. Yritys muuraa kaikenlaiset tulisijat: takat, leivinuunit, hellat, hormit ym. ja kunnostavat myös vanhat rapautuneet savupiiput.

Tällä hetkellä yrittäjä etsii ostajaa muuraamalleen tiilitalolle Hämeenlinnassa. – Kyseessä on huoneistopinta-alaltaan 160 neliön laajuinen täystiilitalo, jossa vain yksi takkahuoneen koristeseinä on hirttä. Asunnosta löytyy avokeittiö Puustellin kalusteilla, kaksi takkaa, lasitettu terassi ja autotalli varastotiloineen, Heinämäki kertoo ja kehottaa talosta kiinnostuneita ottamaan häneen rohkeasti yhteyttä.