lapila

Tulisijojen nuori asiantuntija

Vuodesta 2010 toimineen Lapilan toimiala on laaja: nuori yritys tekee rakennusrestaurointia, pieniä uudisrakennuskohteita, saneerauksia, laatoituksia ja maalauksia, mutta päätoimisesti yrittäjä Kalle Lapila muuraa tulisijoja, myös Tiilerin valtuuttamana takkamuurarina. Lapila on mukana suunnittelussa ja toteutuksessa alusta loppuun ja yhdessä asiakkaan kanssa syntyy juuri hänen toiveidensa mukaan räätälöity tulisija.
Lapila muuraa tulisijoja sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Tällä hetkellä muutetaan paljon vanhoja avotakkoja varaaviksi tiilitakoiksi, joiden suosio perustuu luonnollisuuteen ja perinteikkyyteen. Polttoaineena käytetty puu on myös edullinen ja ekologinen vaihtoehto sähkölle. Pitkäaikaisen lämmön tuova takka on hyvä erityisesti ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetuissa kohteissa. Lisäksi huolella valmistettu tiilitakka kestää oikein käytettynä lähes ihmisiän. Takkaan voi ja kannattaakin panostaa myös sisustuksellisesti mm. erilaisten pintamateriaalien avulla.

lapila2Toisin kuin useat valmistakkafirmat, Lapila tarjoaa juuri sitä, mitä asiakas haluaa. Hän kehottaakin ihmisiä suunnittelemaan rohkeasti omanlaisensa tulisijan. Apuna ovat Lapilan visuaalinen silmä, käsityöläisyys sekä nykyaikainen ja ennakkoluuloton asenne.
– Otan asiakkaan toiveet huomioon enkä epäröi toteuttaa niitä. Vaikka budjetti olisi pienikin, kannattaa silti tulla kysymään, mitä sillä saisi aikaiseksi.

Lapila toivoo, että tulevaisuudessa ekologisuus ja perinteisyys otettaisiin rakentamisessa paremmin huomioon. Syksyn kynnyksellä kannattaa tarkistaa omat lämmityssysteemit ja pohtia vaihtoehtoja myös uudisrakennuskohteissa.
– Puuliesi esimerkiksi on hyvä keksintö sähköstä riippumattomana lämmönlähteenä.