Warmauunit_solid_house

Tuotekehittely toi tehoa tulisijoihin

Kotimainen tulisijavalmistaja Warma-Uunit Oy on keskittynyt viime vuosina vahvasti tuotekehittelyyn. Yhdessä Itä-Suomen yliopiston kanssa tehtyjen tutkimusten myötä syntyi Puupihi-uuni, jonka hyötysuhde yltää parhaimmillaan yli 90 % ja päästötkin ovat erittäin alhaiset. Osassa Warma-Uuni Oy:n tarjoamista tulisijoista voi polttaa myös pellettiä, jolloin päästään vieläkin alhaisimpiin lukuihin. – Polttotekniikan kehittely on vaatinut paljon työtä, mutta nyt käsillämme on hieno tuote, toteaa Vesa Salminen ylpeänä. Seuraava tavoite onkin laajentaa myyntiä, sekä Suomessa että ulkomailla. Lukuisten kotimaisten jälleenmyyjien lisäksi yritys on saamassa hyvää jalansijaa niin Virossa, Latviassa kuin Belgiassakin.

Takka kuuluu suomalaiseen kotiin, se luo tunnelmaa, tuottaa energiasäästöjä ja toimii tarvittaessa myös varalämmönlähteenä. Mikäli takan on päättänyt kotiinsa hankkia, kannattaa asian suunnitteluun varata mahdollisimman paljon aikaa. Olipa kyse sitten uudis- tai saneerauskohteesta, Salminen neuvoo kääntymään ammattilaisen puoleen mielellään heti kun piirustukset ovat valmiina. – Tulisijan täytyy toimia yhdessä muun talon kanssa ja esimerkiksi korvausilman tarpeesta tulisi huolehtia hyvissä ajoin, hän muistuttaa.

Warma-Uunit auttaa takan hankkijaa kaikessa mahdollisessa suunnittelusta asennukseen saakka. Vielä senkin jälkeen arvokkaita vinkkejä takan tehokkaaseen käyttöön saa osallistumalla yrityksen järjestämille Puunsäästäjän polttokursseille, jotka ovat osoittautuneet äärimmäisen suosituiksi.