finkatto_solid_house

Turpoava kattopinnoite täyttää pienimmänkin kolon

Tutustu yritykseen www.finpinnoite.fi

Suomen kuumat kesät, myrskyiset syksyt ja lumiset talvet koettelevat kattojen kestävyyttä. Turussa on kuitenkin toimija, joka kykenee suojaamaan katot ennennäkemättömän kestävällä tuotteella sekä pidentämään elinkaarta nopeasti ja vaivattomasti.

Atte Riimi on rakennusalan yrittäjä, joka on valmis kokeilemaan uusia innovaatioita ja menetelmiä. Hänelle tarjoutui erinomainen mahdollisuus ryhtyä kattojen pinnoitustöihin aivan uudella tuotteella, jota ei muualla Suomessa ole. – Tämä on hyvä muun muassa huopakattoa tai tasakattoa saneerattaessa, jolloin ei tarvitse miettiä talon harjakatoksi muuttamista, kuvailee Riimi.

100 %:n Vesitiiviys

Kaksikomponenttinen polyurea lämmitetään 60-80 asteeseen ja ruiskutetaan katolle kuumaruiskutuksena. Pinnoite on elastomeeri, joka pystyy venymään jopa yli 600 prosenttiin eli se elää rakenteiden mukana, kun katto eri syistä painuu tai venyy. Finpinnoite Oy:n tuote on markkinoiden ainoa, joka ruiskutuksen jälkeen turpoaa 5-7 mm ja näin ollen tukkii katon pienimmätkin kolot. Huomattavat kerrosvahvuudet varmistavat myös sen, että kattoon ei tule vuotokohtia. Kilpailua alalta toki löytyy, mutta tavanomaisesti käytetty pinnoite on ns. yleispolyurea ja se tehdään vain 1-2mm paksuudella. Polyurea on täysin vesitiivis, katolle ei keräänny vesipusseja ja läpivientejä voidaan lisätä myös jälkikäteen, jonka lisäksi se on myös paloturvallinen. Pinnoitteen käyttö on nopea ja kustannustehokas tapa pidentää katon elinikää.

– Kattomuodon muutostöissä se on saumaton vaihtoehto ja kustannuksissa säästetään tavalliseen kattoremonttiin verrattuna jopa puolet, tarkentaa Riimi.

Kaikille kattopinnoille

Pinnoite soveltuu kaikille kattopinnoille kuten esimerkiksi pelti-, huopa-, mineriitti- ja kumibitumikatoille. Esimerkkinä peltikaton purkaminen ja uusiminen sisältää usein monta eri työvaihetta, jotka pinnoitteen käytöllä jäävät pois. – Pesemme katon, poistamme ruosteen ja levitämme pinnoitteen, siinä kaikki, ei jätettä eikä sen tuomia kustannuksia. Menetelmä on niin nopea, että työaikakin jää todella lyhyeksi, Riimi kertoo. Lisäksi pinnoitteelle annetaan jopa 25 vuoden takuu, mikä kertoo laadusta.

Pinnoitetyöt eivät suinkaan rajoitu pelkkiin kattoihin. Finpinnoitteelta löytyy myös kovan rasituksen alla oleville lattioille sopiva tuote. Parkkihallit ovat talvisaikaan kovan koetuksen alla, kun kadulle levitetty suola tuodaan nastarenkailla sisään. Riimin mukaan sekä nastat että suola syövät betonia, jolloin vettä pääsee läpi rautoihin. Finpinnoitteen ratkaisulla parkkihallien rakenteet pysyvät entisellään ja lattia suojattuna. – Meidän tuotteemme todellakin kestää, oli se katolla tai maatasolla ja olosuhteet mitkä tahansa.