Turvallisuudentunteen ohessa turvajärjestelmä tuo mielenrauhaa.

Turvajärjestelmästä apua arkeen

www.thv.fi

 

Huipputekniikkaa hyödyntävät valvonta- ja hälytysjärjestelmät suojelevat omaisuutta ja lisäävät turvallisuudentunnetta, mutta ne tuovat myös helpotusta ja säästöjä jokapäiväiseen arkeen kotona ja työssä.

Koko Suomen alueella toimiva Tele-Projekti Oy toimittaa, asentaa ja huoltaa alan parhaat turvajärjestelmät liikekiinteistöjen, teollisuuden ja kotitalouksien tarpeisiin. Turvaelektroniikan asiantuntija Kimmo Luodon mukaan turvajärjestelmiä voi tänä päivänä seurata ja hallinnoida etäyhteyden avulla. – Tieto luvattomasta tunkeutumisesta kulkee omaan puhelimeen tai suoraan vartiointiliikkeeseen. Kulunvalvonta kertoo, kuka ovista kulkee ja milloin. Valvontakamerat voidaan asettaa käynnistymään pienimmästäkin epätavallisesta liikehdinnästä, ja reaaliaikaista kuvaa voi seurata mistä päin maailmaa tahansa. Vain mielikuvitus on rajana, hän pohjustaa. – Tekniikka ja tuotteet kehittyvät niin hurjaa vauhtia, ettei perusjärjestelmien hinnatkaan enää huimaa päätä, Luoto lisää.

Turvajärjestelmä ei ole vain varkaita varten

Turvallisuudentunteen ohessa turvajärjestelmä tuo mielenrauhaa. Sen avulla voidaan seurata, mitä kiinteistössä tapahtuu: onko ovi unohtunut auki, saapuuko luvattu lasti ajallaan ja ovatko kaikki tilatut tuotteet tulleet lastin mukana. Ovet voidaan säätää avautumaan ja sulkeutumaan haluttuun kellonaikaan, ja kulkuluvan voi antaa vaikkapa tutulle postimiehelle. Näin yrittäjän ei tarvitse odottaa paikan päällä lähetyksen saapumista. Jos yksi avain häviää, koko järjestelmää ei tarvitse vaihtaa, vaan yhden avaimen deletointi riittää.

Järjestelmän avulla voidaan vaikuttaa jopa energiankulutukseen. – Viisihenkisen kotitalouden ilmastointi voidaan säätää toimimaan tehokkaammin, kun kaikki perheenjäsenet ovat kotona. Vastaavasti talon ollessa tyhjä järjestelmä pienentää ilmastoinnin tehoa tai sammuttaa sen kokonaan, Luoto vinkkaa.

Valoshow karkottaa kutsumattomat vieraat

Myös valaistusta voidaan hallita. – Lomamatkan ajaksi kaikki tai osa valoista voidaan ohjelmoida syttymään pariksi tunniksi joka päivä, mikä luo vaikutelman isäntäväen kotonaolosta, Luoto toteaa. Järjestelmään voidaan säätää sekä piha- että sisävalojen ja hälytysten käynnistyminen luvattoman vierailun myötä, mikä säikäyttää kutsumattoman vieraan ennen kuin vahinkoa ehtii tapahtua. Kotia voidaan pitää silmällä myös muista syistä. – Varastettu televisio on pieni menetys yllättävän putkirikon aiheuttamaan vesivahinkoon nähden. Hälyttimien sekä valvontakamerakuvan avulla voidaan tarkistaa, että kotona kaikki on kuten pitääkin.

Tele-Projektin asiantunteva henkilökunta konsultoi ja auttaa asiakasta tarpeen kartoittamisessa ja oikean järjestelmän valinnassa ensi yhteydenotosta alkaen. Turun toimitiloissa sijaitsevassa näyttelytilassa voi tutustua eri vaihtoehtoihin ja etsiä ideoita omaan kotiin tai liikekiinteistöön. Luoto muistuttaa, että asennuksen jälkeen järjestelmän toimivuus on syytä testata ja huoltaa säännöllisesti. – Mitä monimutkaisempi järjestelmä, sen tarkemmin sitä on pidettävä silmällä.