Haklift tarjoaa ammattilaisille korkealaatuiset nostoapuvälineet, kuormansidontavälineet ja materiaalinkäsittelyvälineet.

Turvallisuuteen sidottu

www.haklift.com

 

Siellä, missä on valmistavaa teollisuutta, on jatkuva tarve kuljetus- ja nostotoimenpiteille. Suurissa ja raskaissa nostoissa piilee suuri riski – siksi turvallisuus on alalla prioriteeteista ensimmäinen.

Nostoapuvälineiden sekä kuormien sidonta- ja varmistusvälineiden johtavan maahantuontitukun Haklift Oy:n toimitusjohtaja Jorma Tuominen on tyytyväinen suomalaisen turvallisuusajattelun korkeaan tasoon.

– Kotimaisilla työmailla tapahtuu vain vähän vahinkoja. Koskaan ei ole niin kiire, että oltaisiin valmiita kompromisseihin turvallisten työskentelytapojen suhteen, Tuominen kertoo.

Turvallisuus on ykkösprioriteetti myös Hakliftin toiminnassa. Ala on tarkoin säädelty, ja normien tiukka noudattaminen ja tarkka laadunvalvonta ovat elinehtoja. Hakliftin tuotteet käyvät perustestauksen ja tyyppihyväksynnän lisäksi läpi pistokoemaisia tuotetestauksia. Kakkoslaatu ei ole vaihtoehto.

– Nostoissa riskit ovat suurimmillaan. Kuorman oikeaoppisella kiinnityksellä ja oikeiden apuvälineiden valinnalla ei suojella vain lastia, vaan huomioon on otettava koko ympäristö: työvälineet, ajoneuvot, ympäröivät rakennukset ja ennen kaikkea lähistöllä liikkuvat ihmiset.

Nosto alkaa suunnittelusta

Suunnittelun tärkeys korostuu suurten ja harvoin tapahtuvien nostojen yhteydessä.

– Päivittäin kuljetettaville tuotteille on löydetty hyväksi havaitut toimintatavat ja apuvälineet. Kun kohteena on miljoonien eurojen turbiinimoottori, jonka nosto tulee eteen kerran viidessä vuodessa, suunnittelun merkitys nousee aivan uudelle tasolle.

Haklift on asiakkaidensa tukena oikeiden välineiden valinnassa. Asiantuntevan henkilökunnan lisäksi Tuominen kehuu asiakkaiden tietämystä.

– Nostaminen on heille arkipäivää ja he tietävät, mitä tekevät. Paras ratkaisu löytyykin usein yhdessä keskustelemalla ja suunnittelemalla.

Aikatauluista ei lipsuta

Myös aikataulut vaativat suunnittelua. Välineiden on oltava työmaalla silloin, kun noston on määrä tapahtua.

– Varastomme on kattava ja suuri, katalogimme tuotteista 99 prosenttia on heti saatavilla. Emme voi tarjota ratkaisuja viikon tai kahden päähän, vaan meillä on oltava valmius palvella asiakkaitamme heti, Tuominen painottaa.

Toimituskyvyn rinnalla yrityksen arvoissa korostuu luotettavuus.

– Olemme hyvin tarkkoja laadun suhteen ja koemme, että laatuero kilpailijoihin nähden on käsin kosketeltavissa. Emme väitä olevamme maailman paras, mutta uskallan todeta, että 90 prosenttia asiakkaistamme kokee työtapamme ja tuotteemme erittäin korkealaatuisiksi.

Uusia ratkaisuja rakentajille

Rakentaminen on yksi tärkeimmistä teollisuudenaloista, joita Haklift palvelee päivittäin. Haklift on tuonut markkinoille täysin uusia tuotteita rakennusmateriaalien nostoja helpottamaan.

Uusien tuotteiden joukosta löytyy muun muassa pehmeän betonimassan nostoon ja annosteluun suunniteltuja nostoastioita, erilaisia henkilönostimia sekä pinottavia ja pohjasta tyhjennettäviä kontteja ja tynnyreitä.

Hakliftin lisäksi uudet rakennusalan tuotteet ovat saatavissa valtuutetuilta jälleenmyyjiltä sekä useilta konevuokraamoilta ympäri Suomea.

– Konevuokraamoiden merkitys kasvaa erityisesti harvoin tarvittavien nostoapuvälineiden suhteen. Jos käyttöä on usein, pitkässä juoksussa oman ostaminen kuitenkin kannattaa, vinkkaa Tuominen.