1_before

Tycroc-levy nopeuttaa kosteiden tilojen rakentamista jopa 4-5 päivällä

Suomen markkinoita on valtaamassa vedeneristämiseen käytettävä Tycroc-levy, joka sekä helpottaa että nopeuttaa rakentamista. Uuden tuotteen nimeen vannoo myös alalla pitkään toiminut yrittäjä.

Raumalainen Lännen Rakennus & Saneeraus Oy on monipuolinen korjausrakentamiseen keskittynyt yritys, joka toimii kotikulmiensa ohella myös Porissa ja Turussa. Samalla ammattitaidoilla hoituvat niin huoneisto-, kylpyhuone- ja saunaremontit kuin vesivahinkosaneerauksetkin.

Yritys poikkeaa kuitenkin toimintatavaltaan hieman kilpailijoista, sillä muutama vuosi sitten yrittäjä Teemu Vainio siirtyi käyttämään märkätilojen vesieristyksessä kipsilevyjen sijaan uutta Tycroc-rakennuslevyä.

Entistä varmempi vedeneristys

Tycroc-rakennuslevy koostuu sulatepuristetusta polystyreenista, joka on pinnoitettu molemmin puolin kuidulla ja sementtiliimalla. Levyä on saatavilla useissa eri paksuuksissa aina 6-80 mm saakka ja se toimii rakennettaessa sekä veden- että lämmöneristeenä. Jämäkkärakenteinen levy hylkii vettä ja molemminpuolinen pinnoitus takaa sen, ettei myöskään perustuksen ja levyn väliin jäävä tila pääse kastumaan ja homehtumaan.

VTT:n testaama ja sertifioima Tycroc-rakennuslevy sopii hyvin kaikkiin kosteisiin tiloihin ja vain mielikuvitus on rajana sitä käytettäessä, sillä levyllä pystytään tekemään myös kaarevia muotoja, hyllyjä ja lattioita. Suomessa Tycroc-rakennuslevy on vasta valtaamassa markkinoita, mutta etenkin Baltian maissa, Ruotsissa ja Norjassa sen asema on jo vakiintunut. Myös yli 20 vuotta kosteita tiloja rakentanut Vainio on täysin vakuuttunut Tycroc-levyn hyvistä ominaisuuksista. – Sen jälkeen kun joitakin vuosia sitten tilasin ensimmäisen erän Tycroc-levyä, en ole suositellut kipsilevyn käyttöä enää kenellekään. Kyseessä on täysin varma tuote, joka ei tule homehtumaan missään vaiheessa, Vainio sanoo.

Ei enää kuivumisaikojen odottelua

Vettä hylkivistä materiaaleista valmistetulla Tycroc-levyllä on homeettomuuden ohella myös muita hyviä ominaisuuksia. Koska rakennuslevy on kevyttä ja helppoa käsitellä, onnistuu sen asentaminen nopeasti jo yhdeltäkin mieheltä. Pölytöntä Tycroc-levyä käytettäessä työmaa pysyy koko ajan siistinä, eikä sen kanssa tarvitse odotella kuivumisaikoja, sillä pinta on valmista laatoitettavaksi heti asentamisen jälkeen. – Tämän ansiosta kosteiden tilojen toteutus nopeutuu huomattavasti ja rakentamisessa voidaan säästää jopa 4–5 päivää, mikä on urakoitsijoille tärkeää etenkin nyt, kun uusi asbestilaki venyttää aikatauluja ja nostaa kustannuksia, Tycroc-levyn maahantuoja sanoo. Uusi tuote on kustannustehokas myös hintansa puolesta, sillä verrattaessa 15 mm rappausta 20 mm Tycroc-levyyn kertyy kustannusvoittoa jopa 30 %. Levy on suulakepuristettua polystyreeniä.

Maahantuojan ja Tycroc-levyä käyttävän ja jälleenmyyvän yhteinen viesti onkin varsin selkeä: – Kun rakennetaan, tehdään se kunnon materiaaleilla, eikä uusia ratkaisujakaan kannata turhaan pelätä, miehet tiivistävät.