HN Rent Oy on aina valmiudessa palvelemaan asiakkaitaan lyhyelläkin varoitusajalla.

Työmaalla aina ennen aamunkoittoa

Tämän päivän rakennusala toimii kireillä aikatauluilla, ja siksipä maanrakennuskoneiden vuokraamo HN Rent Oy on aina valmiudessa palvelemaan asiakkaitaan lyhyelläkin varoitusajalla.

HN Rent Oy:n toimitusjohtaja Heikki Nyberg vaikuttaa mieheltä, joka tekee nopeita ratkaisuja aina tilanteen vaatimalla tavalla. Tämä asenne ylettyy aina palvelualttiudesta liiketoiminnan pyörittämiseen. Selkeästi vaistonvaraisuus on toiminut, koska HN Rent tunnetaan konevuokraajana, jonka reagointikykyyn voidaan luottaa – vaikka keskellä yötä, tarpeen niin vaatiessa. Nyberg toimi yli 10 vuotta maanrakennusalan yrittäjänä, mutta vuonna 2013 hän päätti keskittää toimintansa suurimmaksi osaksi koneiden vuokraamiseen.

– Päätöksen jälkeen koneet alkoivat lisääntyä ja tänä päivänä meillä on 70 koneyksikköä sisältäen 1-36 tonnin kaivinkoneet, 1-30 tonnin pyöräkuormaajat ja yhden valssijyrän maapohjatyöhön. Tarjontamme erikoisuus on seula maa-ainesten ja pilaantuneiden maa-alueiden käsittelyyn, Nyberg avaa.

Koneita HN Rent vuokraa lähes koko Suomen alueella, vaikka pääpainotus on Etelä-Suomessa. Yrityksen etuna onkin sen erinomainen sijainti Hyvinkäällä, josta koneen ajaa alta aikayksikön eri puolille pääkaupunkiseutua.

– Yrityksen ajatusmalli on se, että kun asiakas soittaa, niin meillä alkaa tapahtua. Oman urakointitaustani takia ymmärrän työmaiden aikataulupaineet ja sen takia pidän tärkeänä sitä, että koneet ovat paikan päällä heti aamusta. Tästä syystä kuljetus painottuu meillä pääasiassa yöaikaan, Nyberg korostaa.

Konevuokraus yleistyy Suomessa

Yllättävästi muualla Euroopassa koneiden vuokraus työmaille on paljon yleisempää kuin Suomessa. Nyberg kertoo, että harva eurooppalainen urakoitsija enää omistaa koneitaan, koska urakkaa ajatellaan töiden mukaan; eri vaiheisiin saatetaan tarvita eri kokoisia koneita, ja tämä ennakoidaan jo budjetoinnissa.

– Siitä on hyötyä kaikille, että kaikki koneet vuokrataan työkohtaisesti. Urakoitsija pystyy silloin laskemaan jo etukäteen, mitkä koneiden kokonaiskustannukset tulevat olemaan työmaalle.

Koneiden vuokraus lisääntyy kuitenkin hiljalleen myös Suomessa ja tämä trendi on huomattu HN Rentillä. Nybergiä ilahduttavat erityisesti yritysasiakkaat, jotka ovat valinneet vuokrauksen, vaikka työmaan tarve koneille olisi vakituinen jopa vuosiksi eteenpäin.

– Meiltä on vuokrattu viime aikoina pitkinä sopimuksina varsinkin pyöräkuormaajia. Tässäkin tapauksessa urakoitsija olisi voinut koneet hyvin ostaa, mutta he ovat laskeneet, että vuokraaminen tulee heille edullisemmaksi.

HN Rentillä koneenvuokraus onnistuu siis minkälaisella sopimuksella tahansa aina yhdestä päivästä koko urakan aikaisiin vuokrauksiin.

Koneet kaikilla herkuilla

HN Rentin asiakkaat ovat ensisijaisesti yritysasiakkaita, mutta väliin mahtuu ajoittain myös yksityisasiakkaita. Eri asiakkaiden konetarpeet ovat usein riippuvaisia meneillään olevista urakoista; joinakin vuosina sama yrittäjä ottaa runsaasti koneita, toisinaan taas vähemmän. HN Rent kykenee vastaamaan erilaisiin muuttuviin tarpeisiin kattavalla kalustollaan, josta löytyvät myös kaikki lisälaitevaatimukset.

– Erityisesti kaivinkonepuolella lisälaitetarjonnan täytyy olla monipuolista. Meiltä löytyy esimerkiksi 3D-mittalaitteet kahteen eri koneeseemme, koska joillakin työmailla ei voi toimia ilman niitä, Nyberg toteaa.

HN Rentin kiireisin aika painottuu elo-syyskuulle, jolloin piha ammottaa lähes tyhjyyttään koneista. Nyberg huomauttaa, että tilanne on tuolloin koko Suomessa sama ja että pyrkimyksenä on kuitenkin tarjota aina jonkinlainen kone asiakkaan tarpeeseen.

– Tähän alaan kuuluu, että joitain koneita on aina pihalla käyttämättöminä ja erityisesti talvella ne seisovat siellä aikansa. Tuolloin meillä on hyvää aikaa huoltaa koneet ja laittaa ne taas kesäksi kuntoon.

Vuokrauksen edut asiakkaalle merkittäviä

HN Rent tunnetaan luotettavana konevuokraamona, joka auttaa asiakkaan hädästä riippuen vaikka ympärivuorokautisesti. Nyberg nauraakin, että jos ei ole aamuksi ratkaisua keksitty, niin ainakin hän on kaikkensa yrittänyt.

– Olen eräässäkin tapauksessa nukkumaan laittaessani vastaanottanut puhelun asiakkaalta, että hänen oma koneensa on hajonnut eikä suunnitelmia voitu enää perua. Olen tuolloin toimittanut koneen asiakkaalle ennen kello kolmea aamulla. Hänelle oli kerrottu, että olen ainoa vaihtoehto tuona ajankohtana ja tämä piti paikkansa.

Konevuokrauksen etuja ovatkin asiakkaalle henkilökohtaisen palvelun lisäksi ulkopuolisen vastuu koneiden huolloista. Jos HN Rentin toimittamaan koneeseen tulee yllättäen vika, tehdään puhelimessa nopeasti arvio siitä, lähetetäänkö työmaalle remonttiauto vai uusi ehjä kone. Ensisijaista on, että asiakkaalla on kohteessa aina toimiva kone käytettävänään, ja muusta huolehtii HN Rentin oma korjaamo.