PSK-Group on erikoistunut timantti- ja purkutöihin.

Työntekijöitä täytyy osata motivoida

www.psk-group.fi

 

Tyytyväinen henkilöstö ja laaja moniosaajuus auttavat nuorta yritystä saavuttamaan tavoitteensa.

Timantti- ja purkutöihin erikoistuneen PSK Group Oy:n omistajat Timo Kareisto ja Toni Sirviö työskentelevät rinta rinnan alaistensa kanssa aina kun mahdollista. – Hoidamme itse työnjohdon ja olemme läsnä työmailla muutenkin niin paljon kuin ehdimme, minkä näen selkeänä etuna ja erona muihin alan yrityksiin verrattuna, Sirviö sanoo.

Ennen oman yrityksen perustamista Kareisto kerrytti kokemustaan vuosien ajan muiden palveluksessa. – Olen törmännyt alalla usein siihen, ettei työntekijöitä osata motivoida tarpeeksi. Mielestäni se on kuitenkin yksi johtajan tärkeimmistä taidoista – alaisiaan täytyy osata kannustaa suoriutumaan tehtävistään ja saavuttamaan tietyt tavoitteet, hän sanoo. Pikkujoulut, kesäjuhlat ja muu yhteinen virkistäytyminen voivat toimia hyvinä palkintoina tehdystä työstä, mutta myös varsinaisiin työskentelyolosuhteisiin panostaminen on tärkeä osa alaisista huolehtimista. – Kaluston täytyy olla ajan tasalla ja työvaatteiden toimivia ja työhön sopivia. Olisi outoa olla panostamatta työvaatteisiin, sillä niissä vietetään usein jopa enemmän aikaa kuin siviilivaatteissa. Lisäksi yhdenmukainen ja siisti yleisilme auttaa myös yrityksen imagon rakentamisessa, Kareisto pohtii.

Monipuolisuus on valttia

Luotettava ja tyytyväinen henkilöstö on myös avain menestyvän yritystoiminnan pyörittämiseen. – Meillä jokainen työntekijä on moniosaaja, joka pystyy tekemään kaikkea tarvittavaa. Se on tärkeää etenkin purkupuolen yrityksissä, jotka harvoin pystyvät erikoistumaan mihinkään tiettyyn saneerauksen osa-alueeseen, Sirviö sanoo.

PSK Group Oy:n palvelutarjontaan kuuluvat erikokoisten purkutöiden ohella myös timanttiporaus ja -sahaus, Bobcat-työt sekä kallio- ja tarkkuuslouhinta. Laaja-alaisen osaamisen ja hyvän alihankkijaverkoston turvin esimerkiksi linjasaneeraukset luonnistuvat yritykseltä siis varsin kattavasti.
– Uskon, että linjasaneeraus työllistää meitä tulevina vuosina koko ajan enemmän, vaikka vielä tällä hetkellä liikevaihtomme koostuukin pääosin toimitilapuolen saneerauksista, Sirviö sanoo.

Tavoitteena hallittu kasvu

Kareisto perusti PSK Group Oy:n yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa vuoden 2015 alussa. Koska molemmilla miehillä oli alalta jo entuudestaan vankka kokemus ja hyvät verkostot, lähti yritystoiminta käyntiin varsin mallikkaasti. – Ensimmäiset isot tilaukset tulivat jo saman vuoden kesällä, Kareisto kertoo. Tällä hetkellä PSK Group Oy pyrkii ennen kaikkea kestävän asiakaspohjan luomiseen ja hallittuun kasvuun.

– Jos nousee nopeasti ylös, tulee usein myös nopeasti alas. Tässä vaiheessa meille on tärkeintä luoda uusia kontakteja ja rakentaa luotettava asiakaspohja, jonka päälle liiketoimintaa on sitten hyvä pikku hiljaa kasvattaa, Kareisto sanoo.